BUDAPEST FŐVÁROS VI. kerület - Terézváros Önkormányzata
2020. január 30., csütörtök 14:58

E-rollerek: Terézvárosban a járda a gyalogosoké!
Közterület-használati engedélyhez kötötte az e-rollerek utcai      tárolását Terézváros képviselő-testülete. Az intézkedéssel a      képviselők a közlekedők biztonságát, az itt lakók érdekeit,      valamint az utcaképet védik.
     
     Ideális esetben az e-rollerekkel kerékpárutakon közlekednek, ez az      eszköz az autózás  alternatívája, és a járművek az erre kijelölt      helyeken parkolnak. Budapest belső kerületeiben, így Terézvárosban      sajnos nem ez a helyzet: az e-rollerek gyakran hevernek a      közlekedést akadályozva a járda közepén, úttesten, a házak      bejáratánál.  A rollerezők pedig vagy a járdán kerülgetik a      gyalogosokat – ami a Belügyminisztérium szerint szabálytalan -      vagy saját magukat is veszélyeztetik az úttesten, az autók között.      Ráadásul a VI. kerületben többségében rendkívül szűkek az utcák, a      biztonságos rollerezés feltételei ezért nem adottak.
     
     Terézváros örül minden zöld megoldásnak, amely csökkentheti a      városi szennyezést. Fontos, hogy megtaláljuk az autós közlekedés      alternatíváit a 21. században, azonban az e-rollert ma Budapesten      elsősorban nem a városban élők veszik igénybe az autókat kiváltva,      hanem a turisták használják a közösségi közlekedés és a gyaloglás      helyett. Ráadásul az e-rollereket üzemeltető cégek úgy veszik      igénybe a kerület köztereit, hogy semmivel nem kompenzálják az      okozott károkat, nem adnak vissza semmit a kerületben élőknek.
     
     Terézváros képviselő-testülete a kerületiek biztonságos      közlekedése és a rendezett utcakép érdekében a fentiek miatt úgy      döntött, hogy 2020. február 1-től közterület-használati      engedélyhez köti az elektromos rollerek parkoltatását.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.