DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. február 3., hétfő 08:46

Sajtóközlemény - Elindul a Dunakeszi Diák Akadémia
„Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.” – hangsúlyozta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinet államtitkára Dunakeszin, a 2020 január 31-én megrendezett sajtóeseményen.  „A térség országgyűlési képviselőjeként minden támogatásomról biztosítom azt a településvezetőt, aki jó fejlesztési programot, professzionális módon akar megvalósítani, azaz jót s jól csinál. A Dunakeszi Diák Akadémia ilyen program.”


Dunakeszi sok tekintetben egyedülálló agglomerációs település, ahol sikeres közösségépítés történt, szabad szemmel is jól látható teljesítményt tud felmutatni a város, a vezetés pedig önmaga számára folyamatos fejlesztési tempót diktál. A legújabb programmal – a Dunakeszi Diák Akadémia indításával – a helyi fiatalokat szólítják meg.


Az egyik legfontosabb városi eredményünknek azt tartom, hogy Dunakeszin jó közösséget hoztunk létre – kezdte Dióssi Csaba polgármester. Sok fiatal család él itt, Dunakeszi egyike annak az 5 járásnak, ahol pozitív népesedési mutatókkal büszkélkedhetünk, így adott a feladat, hogy a város fiataljait is bevonjuk az alkotómunkába. Azt szeretném, ha nem csak résztvevői, hanem kezdeményezői is lennének a fejlesztéseknek. – hangsúlyozta Dióssi Csaba.


20. március 4-én indul Dunakeszin a fiatalok tehetséggondozó műhelye – a Dunakeszi Diák Akadémia. A város célja, hogy helyben felkarolja a tehetségeket, tapasztalathoz juttassa őket a munka világában, segítséget kapjanak a pályaválasztásban mentális és szakmai szempontból egyaránt, a város pedig a fiatalokon keresztül új impulzusokhoz jusson, kreativitással, új szemlélettel gazdagodjon.


A Dunakeszi Diák Akadémia az Önkormányzat támogatásával egy ingyenes képzési program a 17-23 év közötti dunakeszi fiatalok számára. Jelentkezni a dunakeszi.hu oldalon keresztül kitölthető űrlapon lehet https://forms.gle/KGGE5iwBxac4wWkw5
Jelentkezési határidő 2020. február 19. A határidőt követően a jelentkezőket elbeszélgetésre hívjuk, ez alapján választjuk ki az Akadémia növendékeit.
 

A program 2020. március 04-től május 09-ig tart, ez az első kurzus, amit hagyományteremtő céllal indítunk.
 

„Széleskörű látásmódot, vitakultúrát kínálunk, hogy a fiatalok meg tudjanak felelni a gyorsan változó világ kihívásainak és könnyen megtalálják azt a hivatást, amit szívvel-lélekkel tudnak majd végezni. Várakozásaink szerint az Akadémia diákjai közül többen akár munkalehetőséget is kaphatnak a városi intézményekben, hiszen feladat van bőven – tette hozzá Dióssi Csaba.


Az Akadémia vendégelőadói olyan neves szakemberek lesznek, akik a saját szakterületükön kiváló eredményeket értek el.
 

dr. Tuzson Bence államtitkár hangsúlyozta „Jót, s jól kell csinálni! Dunakeszi munkája példaértékű, a Dunakeszi Diák Akadémia céljaival maximálisan tudok azonosulni, a kezdeményezés akár országos jelentőségű is lehet.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.