BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. február 5., szerda 10:18

Kitüntetési javaslatokat vár Békés Város Önkormányzata
Április 15-én Békés a várossá nyilvánításának 47. évfordulóját ünnepli. Békés Város Önkormányzata ez alkalomból ismét át kívánja adni kitüntetéseit: a „Békés Város Díszpolgára” címet, a „Békés Városért” kitüntetést az arra érdemes személynek, valamint a „Civilek a Városért” elismerő címet a tevékenységükkel kimagasló érdemeket szerző civil szervezeteknek.  
A kitüntetésre javaslatot tehetnek a képviselő-testület tagjai, tisztségviselői, bizottságai mellett a gazdálkodó szervezetek, intézmények és társadalmi szervezetek.

A cím azon személyeknek vagy kollektíváknak adható, akik közéleti munkásságukkal aktívan és hatékonyan hozzájárultak és hozzájárulnak Békés város gazdasági, társadalmi fejlődéséhez, a lakosok jólétéhez és annak javításához akár szociális, közbiztonsági, egészségügyi, kulturális, turisztikai vagy egyéb területen.

A javaslatnak tartalmaznia kell a kitüntetésre javasolt:
      -   személyi adatait, illetve a kollektíva pontos megjelölését,
-   az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését és     
    méltatását.

A javaslatokat 2020. március 10-ig kell benyújtani Békés Város Polgármesterének címezve személyesen vagy postai úton. A Békés város jelképeiről és a helyi elismerések adományozásáról szóló 23/2011. (VIII. 26.) számú önkormányzati rendelet teljes szövege megtekinthető:  a város weboldalán Dokumentumtár/Jogtár



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.