BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. február 18., kedd 11:21

Befejeződött a Hunyadi Téri Tagóvoda energetikai korszerűsítése
Békés épületenergetikai beruházásaira benyújtott, több ütemben megvalósuló pályázatai részeként újult meg a Hunyadi Téri Tagóvoda. A több mint 22 millió forintos fejlesztéssel, a mai kor elvárásainak megfelelő óvodába járhatnak a gyermekek. A projekt keretében kilenc békési közintézmény újult meg egyszerre.   
 
A TOP-3.2.1-16 kódszámú felhíváson elnyert támogatások révén nyílászárócsere történt, hőszigeteléssel és fűtéskorszerűsítéssel modernizálták az épületeket, valamint nemes vakolattal látták el a közintézmények külső falfelületeit és napelemek telepítésére került sor. Kálmán Tibor polgármester hangsúlyozta, a Hunyadi Téri Tagóvoda fejlesztése régóta esedékessé vált, örömteli, hogy ez most, a pályázat 2. ütemében megvalósulhatott. A szülők egy energia hatékony, esztétikus óvodába vihetik a gyermekeiket, amely jelentős mértékben hozzájárulhat a gyermekek korai energiatudatos életszemléletének kialakításához is. Békés Város Önkormányzata az intézmények fenntartójaként az érintett pályázat 2. ütemére mintegy 213 millió forint, 3. ütemére pedig mintegy 206 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Az épületre napelemes rendszer került felhelyezésre, az óvodában projekt szintű akadálymentesítés is történt. Az energetikai korszerűsítés ugyanezen pályázat keretében másik óvodát is érint a településen, jelenleg a Teleky Úti Óvodában zajlanak a felújítási munkálatok.   
  
Béres Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda igazgatója elmondta, hogy az épület teljes megújulásával egyidejűleg az intézmény belső falait is kifestették, és a napelemek működtetésével az áramfelhasználás éves szinten jelentős megtakarítást fog eredményezni az óvodának. Különösen fontosnak tartják az óvodai nevelésben is az energiahatékonyságot, melyhez kapcsolódóan áprilisban Tehetség Nap címmel óvodai rendezvényt tart a Békési Kistérségi Óvoda, ahol a számos program között újrahasznosítható anyagokból fognak a gyerekek saját maguknak játékokat készíteni az óvónők vezetésével.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.