BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2020. február 26., szerda 13:32

Kortárs képzőművészek művei hivatali irodákban – Nyitott városháza program, Erzsébetváros
Egyedülálló kezdeményezést indít útjára Erzsébetváros önkormányzata a Nyitott városháza programsorozat keretében.
A polgármesteri hivatal kabinetirodáiban, üléstermében és fogadó tereiben mostantól rendszeresen, negyedévente változó, kortárs képzőművészeti kiállításokat rendez. Adott művek három hónapig láthatóak és minden új gyűjteményt egy ünnepélyes megnyitó keretében mutat be a közönségnek.
A kiállítás, mint kifejezés ebben az esetben persze nem a hagyományos értelemben értendő, hiszen egy hivatal nem múzeum és nem galéria. Ezekben a terekben a művek kiszakadnak steril környezetükből és a mindennapi élet részévé válnak. Mondták el mai saitótájékoztatójukon Borbélyné Bárdi Zsuzsanna és Szücs Balázs alpolgármesterek.
Pontosan ez az önkormányzat egyik elsődleges és legfontosabb célja a program elindításával amellett, hogy lehetőséget adjon kortárs alkotóknak arra, hogy minél szélesebb körben megismertethessék munkáikat.
Az innovatív kezdeményezés első kiállítói a Magyar Fotóművészek Szövetsége, Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója Egyesület művészei, akiknek művei között a kiállított fotók mellett videóinstalláció is helyet kap. Az első megnyitóra 2020. március hónapban kerül sor.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.