BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2020. március 27., péntek 09:52

Erzsébetváros önkormányzatának legfrissebb intézkedései tekintettel a koronavírus helyzetre
Az erzsébetvárosi önkormányzat arról hozott rendeletet, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került, munkájukat, fizetésüket elveszítő embereknek támogatást nyújt. Ennek összege 57.000 ft, ha pedig a családban gyermeket nevelnek, 71.250 ft, amit a veszélyhelyzet alatt vagy a veszélyhelyzet vége utáni 30 napon belül lehet igényelni.

 

Napi 50 körül van azoknak az idős embereknek a száma, akik hozzánk fordulnak, mert az ellátásukhoz semmilyen segítséget nem kapnak. Nekik az önkormányzat munkatársai, és önkéntesek vásárolnak be, mindennap kivisszük az igényelt élelmiszereket, gyógyszereket. Ugyanígy folyamatosan ellátjuk azokat is, akiket a hatóság házi karanténba rendelt.

 

Mivel a tisztább környezetben a vírus ellen is könnyebb védekezni, ezért a szokásosnál előbb, már ma elkezdtük a közterületeken a tavaszi szokásos tisztítószeres nagytakarítást. Mivel az utcákon most kevesebben vannak, a szokásosnál sokkal alaposabb munkavégzésre lesz lehetőségünk. A korábban megszokottnál lassabban haladunk majd, de épp ennek következtében nagyobb hatásfokú is lesz a mostani a speciális közterületi fertőtlenítés.

 

Erzsébetváros Önkormányzata
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.