BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2020. március 31., kedd 11:32

3 hónap fizetési haladék az önkormányzati üzleteket bérlő vállalkozásoknak
A veszélyhelyzet miatt több vállalkozás is nehéz helyzetbe került. Az üzletek forgalma drasztikusan csökkent. Sokan már korábban bezártak, mert a működésük lehetetlenné vált. A kijárási korlátozás csökkentette azoknak az üzleteknek a számát, ahová el lehet menni, így további vállalkozások kerültek nehéz helyzetbe.
Közös érdek, hogy ezek a nehézségek csak átmenetiek legyenek. Az önkormányzat is azt szeretné, hogy a veszélyhelyzet végével ezek a vállalkozások folytathassák a működésüket. Tisztában vagyunk vele, hogy ehhez most a mi segítségünkre is szükség van.
Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy 3 hónapig nem szedi be a bérleti díjat azoktól a vállalkozásoktól, amelyeknek forgalmát a vonatkozó kormányrendeletek ( és ) hátrányosan érintik, mert

-          korlátozták a nyitva tartását;
-          az általános kijárási korlátozás miatt nem számíthatnak forgalomra.  
A fizetési haladék 2020. április 1-jétől 2020. június 30-áig tart. A fizetési moratórium alatt meg nem fizetett bérleti díjat 2020. augusztus 1-jétől legfeljebb 9 havi részletben kell a bérlőnek megfizetnie.
Haladékot azok a bérlők kérhetnek, akiknek  
-          2020. március 16-án érvényes bérleti szerződésük volt az önkormányzattal, és
-          vállalják, hogy nem szüntetik meg a szerződésüket a moratórium alatt, illetve mindaddig, amíg a moratórium alatt összegyűlt tartozást ki nem fizették.
Jelen pillanatban senki se tudhatja, meddig tart a járvány. Ezek a könnyítések most 3 hónapra szólnak. Ha azonban a veszélyhelyzet miatt a vállalkozások még hónapokig nem nyithatnak ki, az önkormányzat természetesen mérlegelni fogja a fizetési haladék meghosszabbítását.Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.