SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2020. április 11., szombat 18:21

Szentendre szigorít: lezárják a kerékpárutat, bezárnak a fagyizók, lángossütők
Szentendre szigorítja a húsvéti forgalomkorlátozási rendeletét. A városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál igazoltatások lesznek, csak szentendrei kerékpárosok használhatják a Duna-parti utat. Bezárnak a belvárosi fagyizók, lángossütők is.  

Fülöp Zsolt, a város polgármestere még a hét közepén arra kérte mindazokat, akik hétvégi kirándulásként szívesen látogatnak el Szentendrére, hogy ezt most – a helyzet normalizálódásáig – ne tegyék, „Maradjanak otthon”! A felhíváson túl a polgármester elrendelte Szentendre belvárosának részleges lezárását a húsvéti ünnepek idejére.

Nem hozott kellő eredményt azonban az autósforgalom korlátozása Szentendrén. Az autós turisták ugyan elkerülték a várost, de megtöbbszöröződött a kerékpáros-forgalom. A kerékpárosok kisebb nagyobb csoportokban jelentek meg a Duna-korzón, a Belvárosban, és felkeresték a nyitva tartó cukrászdákat, lángossütőket, ahol csoportosulások alakultak ki. Ezért módosítottuk, tovább szigorítottuk a belvárosi forgalomkorlátozásra vonatkozó rendeletet – mondta Fülöp Zsolt polgármester.

Az önkormányzati rendelet szerint a városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál igazoltatások lesznek, csak szentendrei lakosok – akiknek a lakóhelye, tartózkodási helye vagy magánlakása van Szentendrén – használhatják az É-D irányú, Duna-parti kerékpárutat (az Eurovelo 6 szentendrei szakaszát) a húsvéti ünnepek alatt. A nem szentendrei kerékpárosokat a 11-es útra terelik, ahol a kijelölt kerékpár-nyomon kerülhetik el a Belvárost.

Szentendre belvárosának cukrászdái és lángossütői még mindig vonzó célpontok a sétálók és a kerékpárosok számára, ami – annak ellenére, hogy az üzletvezetők igyekeztek mindent megtenni az óvintézkedések betartása érdekében – kisebb nagyobb csoportosulásokat eredményezett. Ennek elkerülése érdekében a polgármester – az üzletvezetőkkel egyeztetve – úgy döntött, hogy holnaptól elrendeli ezek bezárását is a húsvét ünnepekre.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy most mindannyiunk érdeke az izoláció, az elzárkózás, a társadalmi távolságtartás, akármilyen kellemetlen is ilyen szép tavaszi napokon – mondta Fülöp Zsolt polgármester. – A városvezetés kéri mindazokat, akiknek kedvelt hétvégi kirándulóhelye a város, hogy addig, amíg a járvány el nem múlik, ne látogassanak Szentendrére. A veszélyhelyzet elmúltával mindenkit visszavárunk.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.