NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 15., szerda 17:30

Vállalkozói inkubátorház épül Nagykállóban
Nagykálló határában még március elején kezdődött az inkubátorház épületének kialakítása az egykori vásártér területén. A beruházás megvalósítására Nagykálló Város Önkormányzata - Európai Uniós forrásból - 661 484 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Az „Ipari területek fejlesztése Nagykállóban” című projekt elsődleges célja, hogy új munkahelyeket teremtsen városunkban, növelje a foglalkoztatást abban a térségekben, amely gazdaságilag kevésbé versenyképes, ezen kívül a betelepülő vállalkozások számára kedvezőbb működési feltételeket biztosítson, amihez adott a megfelelő vállalati környezet.
- Az inkubátorház két összekapcsolt – iroda és műhely - épületrészből áll majd. A csarnoképület alapterülete: 1337,32 nm, míg az iroda részé: 211,31 nm. A kivitelezés várhatóan ősszel fejeződik be, de már várjuk az érdeklődők jelentkezését személyesen, telefonon 06-42/263-101, vagy elektronikus úton polgarmester@nagykallo.hu e-mail címen – mondta Horváth Tibor, Nagykálló Város polgármestere. - Az inkubációs épület alkalmas lesz termelő és kereskedelmi, szolgáltató, illetve logisztikai tevékenységek befogadására egyaránt, s egyúttal a járásban a kis- és nagykereskedelmi központ szerepét is be kívánja tölteni. Az épületben kialakított műhelyek hasznosításból árbevételhez jut az önkormányzat, melyet további beruházások megvalósítására tudunk majd fordítani.
Horváth Tibor polgármester hozzátette, hogy az inkubátorház megépítésével várhatóan nőni fog Nagykálló versenyképessége és remélhetőleg növekszik a térség gazdasági vonzóereje is. Az inkubátorház piacképes vállalkozásoknak ad majd otthont, ami növeli a városba betelepülő cégek számát is. Ilyenformán a beruházás új munkalehetőségeket teremt.
-A vállalkozások által teremtett új munkahelyekre pedig nagy szüksége van a mi településünknek is, függetlenül attól, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli intézkedések milyen hatással lesznek majd a gazdasági életre, a helyben működő vállalkozásokra – tette hozzá a városvezető.

 


1 csatolt kép IMG_456
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.