SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2020. április 17., péntek 10:59

Szentendre Belvárosa ezen a hétvégén is zárva lesz az autós turisták és a kerékpárosok előtt
Április 18-án 0 órától április 19-én éjfélig ismét behajtási korlátozást vezetnek be Szentendrén, mely a helyi lakosok kivételével tiltja a Belvárosba behajtást gépkocsival, és kerékpározást a Duna-parti útszakaszokon. Fokozott ellenőrzések lesznek.
 
A kijárási korlátozások szigorítását a kormány erre a hétvégére is az önkormányzatok hatáskörébe utalta. Szentendre városvezetése ismét élt is ezzel a lehetőséggel, mert a kijárási korlátozások ellenére sokan érkeztek a városba.  Sajnos most azt kell kérnünk a városunk iránt érdeklődőktől, hogy a kijárási korlátozási előírások mellett tartsák tiszteletben a „Maradj otthon!” üzenetét – mondja Fülöp Zsolt polgármester. – A húsvéti hosszú hétvége előtt a Belvárost lezártuk az autós turisták előtt, de az első nap tapasztalatai alapján kénytelenek voltunk a kerékpáros-forgalmat is korlátozni.
 
Így április 18-án 0 órától április 19-én éjfélig nem szentendreiek nem hajthatnak be gépkocsival a Belvárosba, és nem helyi lakosok nem használhatják az Eurovelo 6 kerékpárút szentendrei szakaszát, hanem a 11-es út kerékpáros nyomvonalán kerülhetik ki a forgalomkorlátozás alá eső övezetet.  
 
A város védett és korlátozott forgalmú övezeteiben csak azok a szentendreiek közlekedhetnek autóval, akik Szentendrén fizetik a gépjárműadót és magánszemélyként tulajdonosai vagy fenntartói a gépkocsinak, továbbá azok, akik belvárosi lakosok, ingatlantulajdonosok, ill. akik, önkormányzati behajtási hozzájárulással rendelkeznek. Csak igazoltan fontos szolgáltatás igénybevétele esetén lehetséges a behajtás.
 
A 11-es lehajtóinál és a kerékpárút északi és déli végénél ugyan nem lesznek megállítópontok, azonban fokozott ellenőrzésre számíthatnak az erre járók. A Szentendrei Rendészet – megerősítve a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának járőreivel – szigorúan ellenőrizni fogja az önkormányzati rendelet és a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet előírásainak betartását. Így figyelemmel kísérik, hogy a szabadidős sporttevékenységet vagy gyaloglást csoportosan végzők valóban egy háztartásban élnek-e, ill. betartják-e másoktól az előírt 1,5 m távolságot. Szükség esetén szabálysértési eljárást is indítanak.
 
A városvezetés azonban bízik abban, hogy mindenki felelősségteljesen viselkedik a saját és mások egészségének védelme érdekében. Fülöp Zsolt, a város polgármestere ismételten arra kéri mindazokat, akik hétvégi kirándulásként szívesen látogatnak el Szentendrére, hogy ezt most – a helyzet normalizálódásáig – ne tegyék, „Maradjanak otthon”! – ez mindannyiunk érdeke.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.