SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2020. május 8., péntek 11:11

Szentendrén a hétvégén nem lesz önkormányzati forgalomkorlátozás
Szentendre városvezetése – bízva az emberek fegyelmezett szabálykövetésében – úgy döntött, hogy május 9–10-én nem lesz forgalomkorlátozás a Belvárosban, csak a Budapestre és Pest megyére érvényes kijárási korlátozások lesznek érvényben.  

Budapesten és egész Pest megyében, így Szentendrén is érvényben van a kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendelet. Ennek alapján a legfontosabb betartandók:
– Mindenki köteles a társas kapcsolatait – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni.
– A nem egy háztartásban élők egymástól legalább 1,5 méter távolságot tartsanak
– Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivétel az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. Pest megyében, így Szentendrén sem megengedett a vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása.
– A lakóhelyet csak a rendeletben felsorolt alapos indokokkal lehet elhagyni.
– Szentendrén az „alapos indokok” közül „az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyaloglás” értelmezése okoz gondot. Így fogalmaz a rendelet: „Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.” Tehát a szabadidős célú köztéren tartózkodás feltétele a folyamatos mozgás.

A Szentendrei Rendészet a kormányrendeletben foglaltakat tartatja be a köztéren tartózkodókkal. Várhatóan megnő a turistaforgalom, ezért a megfertőződés kockázatának csökkentése érdekében Szentendre városvezetése kéri, hogy a kijárási korlátozásokban foglaltakat mindenki tartsa be.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.