AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. május 22., péntek 09:20

ITTASAN, MEGÁLLÁS NÉLKÜL HAJTOTT TOVÁBB A SOFŐR
Cserbenhagyás és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 40 éves férfi ellen, az Ajkai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.
Egy 40 éves ajkai lakos 2019. augusztus 6-án 13 óra körül a 8-as számú főúton, Devecser külterületén közlekedett tehergépkocsijával. Haladása során nekiütközött az előtte, vele azonos irányba közlekedő személygépkocsi hátuljának, majd megállás nélkül továbbhajtott. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, de a járművezető nem győződött meg arról, hogy valaki megsérült-e, illetve segítségnyújtásra szorul-e.
Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök a bejelentést követő húsz percen belül azonosították a balesetet okozó járművezetőt, majd elfogták, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A férfit ezt követően előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták. Ellene cserbenhagyás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.
A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.