KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. május 26., kedd 15:06

Újabb iparterület újul meg Kaposváron
Célunk a város 21. századi újraiparosítása, ezért fogtunk bele ipari parkjaink, iparterületeink korszerűsítésébe, fejlesztésébe. Ezzel tudjuk segíteni a városunkban működő cégeket, vállalkozásokat. A versenyképesség növelése segít abban, hogy elérjük célunkat, a teljes foglalkoztatottságot. Ehhez már közel jártunk a koronavírus megjelenésekor, de nem állítottuk le beruházásainkat, mert így folyamatosan munkát tudunk munkát adni a kaposvári embereknek – ezt a város polgármestere mondta egy mai sajtótájékoztatón. Szita Károly a Malom és Kertalja utcák, valamint a Pécsi utcáról nyíló iparterületi bekötőút megújításának kapcsán elmondta: több mint 525 méteren új aszfalt, 75 méteren új vízvezeték épül és korszerűsítik a közvilágítást is.
Erre a területre most 200 milliót, az elmúlt években a Videoton Ipari Park, a Raktár utca és környéke, valamint az egykori SÁÉV telep megújítására, utak és járdák, valamint a közvilágítás kiépítésére, autóbusz megállók létesítésére, a Füredi úton pedig új ipartelep kiépítésére pedig több mint 1,5 milliárd forintot költöttünk – tette hozzá a polgármester.
 
A környéken jelenleg három cég működik, akik mintegy 300 embernek adnak munkát. A sajtótájékoztatón részt vevő Kaposbrenzon Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: üdvözlik a beruházást, főként a megújuló utat a közforgalom és az áruforgalom szempontjából.
A beruházás kivitelezése az ígértnél várhatóan három hónappal korábban, júliusban fejeződik be.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.