TÓTSZENTMÁRTON KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. május 29., péntek 13:12

LEZÁRULT A TERMELŐI PIAC FEJLESZTÉSE TÓTSZENTMÁRTONON
Lezárult a Tótszentmártoni Községi Önkormányzat Vidékfejlesztési Program keretén belül, a VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” tárgyú felhíváson 39,05 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült 1860305500 azonosító számú projektje.   
 
A Tótszentmártoni Községi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program (VP) keretén belül 39 048 451 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el Tótszentmárton település helyi termelői piacának fejlesztésére.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt célja Tótszentmárton, Szent Márton u. 9. szám alatti termelői piac építése, új földszintes fedett elárusító tér és kiszolgáló helyiségek létrehozása volt. A térségben egy határokon is átnyúló, erős régiós piacot kívántak kialakítani, mely termékeladási fórumként szolgál a mezőgazdasági-, élelmiszeripari kis és nagytermelők részére, élénkítve a település gazdaságát és társadalmi életét.

A fő funkcionális egység, a fedett, oldalról nyitott árusítótér az épület középső részében helyezkedik el, szemben a Béke utcáról nyíló kultúrházzal. Az árusítótér további két részre oszlik, a bejárathoz csatlakozó 150,34 m2 alapterületű részre, és a 70 cm-rel emelt padlóvonalú 67,49 m2 nagyságú bemutatótérre. A fedett térben árusítóasztalok kerültek elhelyezésre, az emelt szintű térhez az épület keleti végén akadálymentes megközelítést biztosító rámpa készült. Az árusítótérben víz és áramvételi lehetőségek kerültek kiépítésre. A piac 15 férőhelyes parkoló beállással 1 akadálymentes elemmel, szelektív hulladékgyűjtővel, használati térelemekkel, került kialakításra. A kapcsolódó kültéri fejlesztéseknek, út, járda, parkoló kialakítása, valamint parkosításnak és zöldterület fejlesztésnek köszönhetően a piac időszakos szabadtéri hasznosítása is biztosított.
Mind az épület megközelítése, mind a parkoló, illetve a mellékhelyiség akadálymentesítése terv szerint megvalósult. 
A fejlesztést követően egy komplex, mintegy 300 m2-es, 20 db kijelölt árushellyel rendelkező, korszerű, fedett csarnok és kapcsolódó kiszolgáló helyiségei (raktárak, előkészítők, irodahelyiség, akadálymentes mellékhelyiség) jött létre. A nyitva tartás napi gyakorisággal, hétfőtől vasárnapig, 7.00 - 15.00 óra között tervezett, a piaci tényleges működése a használatbavételi engedély jogerőre emelkedését, valamint a tevékenység bejelentését követően kezdődik meg. 

A beruházás kezdete 2018. december 14., a projekt fizikai befejezése 2020. május 21. napjáig megvalósult. A projketről bővebb információt a  oldalon olvashatnak. 

További információ kérhető:
Mihovics József polgármester
Telefonszám: 06-93-383-401
E-mail cím: totszentmarton-onkorm@t-online.hu

BEFEKTETÉS A JÖVŐBE
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 2020| 05 | 21.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.