DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. június 4., csütörtök 09:10

MEGSZÉPÜL, ÉS ÚJ FUNKCIÓVAL BŐVÜL DUNAKESZI IKONIKUS ÉPÜLETE
A városi önkormányzat és a lakosság közel két évtizedes kérése teljesül hónapokon belül. A 122 éves MÁV Nagyállomás ikonikus épülete megújul és a megszépülő arculat mellett új funkcióval is bővül.

 

A MÁV tulajdonában lévő épület felújítását már régóta szorgalmazta az Önkormányzat. Sikeres szerződéskötést követően, állami beruházás keretén belül megújul a Dunakeszi Nagyállomás épülete, valamint ugyanitt, de külön épületben kap helyet a Pest Megyei Kormányhivatal Dunakeszi Járási Hivatalának kormányablaka, valamint az Okmányiroda is.

 

- Képviselőként közel húsz éve kerültem a városi önkormányzatba és az eltelt évek alatt a legtöbbet azt hallottam a régi dunakeszi lakosoktól, hogy a városnak nagy szüksége lenne a Nagyállomás épületének teljes felújítására. A Dunakeszi patinás és szimbolikus épületének felújítási munkálatai tavaly ősszel megkezdődtek, most lebontásra került az állványzat, így már kívülről is már látszik, hogy megszépült – mondta Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere.

 

Az állami beruházásban megvalósuló fejlesztés és bővítés terveit a városi önkormányzat készítette el, az épület felújításáért és a Dunakeszin létesülő kormányablak létesítéséért az elmúlt években Dióssi Csaba polgármester, Tuzson Bence országgyűlési képviselővel összefogva mindent megtett, hogy a beruházás megvalósuljon.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.