BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. június 15., hétfő 08:38

Végre felújításra kerülhet a Szánthó Albert utcai sportpálya Békésen
A Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt Országos Tornaterem Felújítási Programon vissza nem térítendő támogatást nyert a békési református iskola. A leginkább általuk használt pálya felújítására mintegy 35 millió forintot fordítanak hamarosan, ez a beruházás nem igényel önerőt sem az iskolától, sem Békés Város Önkormányzatától. 

A Békés belvárosában található Szánthó Albert utcai beton sportpálya régóta meglehetősen leromlott állapotban van. Az eltelt évek és az időjárás viszontagságai súlyos nyomokat hagytak a pályán. Örömmel kaptam kézhez azt az értesítést, amelyben az állt, hogy a Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően a Szegedi Kis István Református Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda felújíthatja a Szánthó Albert utcai leromlott állapotú kézilabda pályáját. Az elnyert összeg nem igényel önerőt, teljes mértékben a Szövetség finanszírozza, és nem igényel önkormányzati támogatást sem. A pálya modern UV álló műanyag burkolatot fog kapni a nyár folyamán, amelyen szabadtéri testnevelés órák keretében akár a kézilabdázás alapjait is elsajátíthatják a gyerekek – adta hírül Polgár Zoltán, Békés város alpolgármestere.

Ezúton köszönjük a Szövetségnek az Országos Tornaterem Felújítási Programon elnyert 35 millió forint vissza nem térítendő támogatást. Békés Város Önkormányzata és jómagam is elkötelezett híve vagyok a testmozgásnak, a mindennapi sportolásnak.


Fotó: Illusztráció

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.