BUDAPEST FŐVÁROS VI. kerület - Terézváros Önkormányzata
2020. június 17., szerda 14:56

Soproni Tamás: Ne csak bicikliutakat, biciklit is adjunk a városiaknak!
A fiatalok kerékpárvásárlását és az ahhoz kapcsolódó közlekedési ismeretek elsajátítását is pénzzel segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat. Az újfajta lehetőség célja a környezetbarát és biztonságos közlekedés népszerűsítése.

Közlekedési elmélet, gyakorlat és elsősegélynyújtás. Ezeknek az ismereteknek az elsajátítása is feltétele annak, hogy valaki igénybe vehesse az 50 ezer forintos kerékpár vásárlási támogatást. A lehetőség a 14 és 20 év közötti, Terézvárosban élő diákoknak szól. Temesvári Szilvia, a javaslatot előterjesztő alpolgármester szerint nem csak az a fontos, hogy minél többen válasszanak környezetbarát közlekedési eszközt, hanem az is, hogy biztonságosan tudják azt használni. A jelentkezőknek éppen ezért az önkormányzat ún. ,,bebiciklizést” is tart, melynek során a kerület kerékpársávjait gyakorlott bringázókkal járják végig.

Az elmúlt időszakban jelentősen fejlődött Budapest kerékpárút-hálózata, és szerencsére egyre többen ülnek nyeregbe. Soproni Tamás szerint fontos, hogy a 14-20 éves korosztály ne csak a jogosítványhoz kapjon támogatást az önkormányzattól, de a biciklibeszerzés se okozzon gondot. A polgármester szerint egy élhetőbb, tisztább levegőjű város megteremtéséhez ugyanúgy hozzátartozik a zöld környezet védelme, a fásítás, mint a biciklizés népszerűsítése. Soproni Tamás úgy véli, hogy a Fővárossal összhangban Terézvárosnak is az a célja, hogy minél többen üljenek nyeregbe, ezt a célt szolgálja az új támogatási forma is.

A kerékpárvásárlás és az ehhez kapcsolódó tanfolyamok elvégzésére első körben június 30-ig lehet pályázni.  A részletes információk megtalálhatók Terézváros önkormányzatának honlapján.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.