GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2020. június 25., csütörtök 15:10

Dr. Urbán Zoltán László lehet az új megyei rendőr-főkapitány
A megyei közgyűlés csütörtöki ülésén egyetértési jogát gyakorolva támogatta dr. Urbán Zoltán László r.dandártábornok Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitánnyá történő kinevezését.

Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány arról tájékoztatta a Közgyűlést, hogy a belügyminiszter dr. Urbán Zoltán László r.dandártábornok kinevezését tervezi a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének, s a törvény szerint kinevezéséhez ki kell kérni a megyei önkormányzat közgyűlésének véleményét. Dr. Balogh János r. altábornagy a személyes kapcsolat, és dr. Urbán Zoltán László szakmai kvalitásainak ismeretében ajánlotta a közgyűlés figyelmébe az új jelöltet. „Egyúttal köszönöm Csizmadia Gábor rendőr-főkapitány munkáját, aki kiváló választásnak bizonyult, jó pihenést, a megérdemelt nyugdíj minél hosszabban tartó élvezetét kívánom neki”- húzta alá az országos rendőrfőkapitány.

Dr. Urbán Zoltán László rövid bemutatkozásában elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy egy ilyen tapasztalt főkapitány után és egy ilyen lendületesen fejlődő megyében teljesíthet szolgálatot szeptembertől. „Igyekezni fogok méltó módon folytatni a Csizmadia rendőr-főkapitány által megkezdett munkát, akitől egy kiváló alapokon nyugvó, jól működő rendőrkapitányságot vehetek majd át”- tette hozzá.
A szegedi születésű főkapitány-jelölt 2005-ben került az Országos Rendőr-főkapitánysághoz alosztályvezetőként, majd a Nemzeti Nyomozó Irodánál is dolgozott. 2015 óta szolgál a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrfőkapitányságon, ahol ezredessé, majd dandártábornokká nevezték ki, 2018-ban pedig Szent György Érdemjel elismerésben is részesült.

Miután több képviselő támogatásáról és partnerségi együttműködéséről biztosította a jövőbeli megyei rendőr-főkapitányt, Németh Zoltán a jelenlegi megyei rendőr-főkapitánynak munkássága elismeréseként a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Védelmi és Rendészeti Tagozat kitüntetését adományozta. A megye elnöke méltatásában kiemelte, büszke a rendőrség eddigi, magas színvonalon ellátott szolgálatára, mely Csizmadia Gábor irányítása alatt technikai-, humán-, és szakmai erőforrás tekintetében is hatalmasat fejlődött.

Csizmadia Gábor 2020.08.31-től vonul nyugdíjba.

A következő napirendi pontban Schnellner Krisztián, a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Kft. munkatársa ismertette a közgyűléssel a korábban elfogadott megyei területrendezési terv szempontrendszerét, célkitűzéseit és bemutatta a kialakult térképeket. „Több mint 200 vélemény érkezett, melyeket igyekeztünk a tervezésnél figyelembe venni. Fontos megemlíteni azt is, hogy a megyei területrendezési terv 7 évre szól, melyeket az országos terv részeként 5-10 évente felülvizsgálnak. A most elfogadott terv a területfejlesztés műszaki-fizikai kereteit adja meg, míg a térségi övezetek kijelölésének alapvetően védelmi funkciója van, s a természeti erőforrások védelmére irányul”- ismertette.

Dr. Pető Péter alelnök, a megyei Értéktár Bizottság elnöke a közgyűlésnek beszámolt arról, hogy a Hungarikum pályázat keretében idén augusztus 30-án Levélen tervezik megrendezni a Győr-Moson-Sopron Megyei Nemzetiségi Nap és Megyei Értéknap rendezvényt.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.