BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2020. június 28., vasárnap 09:02

Budapest Főváros II. kerületének és a Járókelő csapatának közös közleménye - Lépjünk együtt a parlagfű ellen!
A parlagfű jelentette allergiás reakció a nyár egyik legkellemetlenebb sajátossága. A probléma mértékét nehéz lenne túlbecsülni: hazánkban minden ötödik ember allergiás valamilyen mértékben erre a gyomnövényre.
A fellépés közös ügyünk. Ez a növény rendkívül agresszíven terjeszkedik, igénytelen, könnyen teret foglal bármilyen szabadon hagyott földterületen. Magán- és közterületen is terjeszkedik, ráadásul minél tovább marad meg valahol, annál nagyobb gondokat okoz.
Mi, itt Budán, a II. kerületben mindig is szívünkön viseltük a parlagfűellenes fellépést, ezért most, 2020-ban is időben szeretnénk lépni: együttműködésre hívunk!
Idéntől a II. kerületi Önkormányzat közösen dolgozik a Járókelő Közhasznú Egyesülettel is a parlagfű-mentesítés minél hatékonyabb megszervezésén.
A jarokelo.hu-n az egyesület csapatával közvetlen csatornát nyitunk az önkormányzat felé, így ha kerületünkben bárki bárhol parlagfüvet talál, azt immáron közvetlenül a Járókelő felületein is bejelentheti felénk, mi pedig azonnal intézkedünk.
Idén nyáron már akár a Járókelőn, akár a parlagfules@masodikkerulet.hu emailcímen, akár megszokott elérhetőségeinken is jelenthetik a II. kerület területén észlelt parlagfüves területeket.
Ami pedig igazán fontos: a parlagfűellenes küzdelem csak akkor lehet sikeres, ha közös ügynek tekintjük! Büszkék vagyunk rá, hogy kerületünkben jelentős hagyománya van a közösségi együttműködésnek ezen a területen – a mai napig megtalálhatók számos ház kapuján a sok éve elindított „Parlagfűmentes ház” akció matricái, ahogy a gyomnövény elleni küzdelem kabalafigurája, Parlagfüles is fel-felbukkan kerületünkben.Mindannyiunk közös ügyeként, saját zöldfelületeinken mi magunk is tegyünk meg mindent, hogy időben, a lehető leghatékonyabban megállítsuk a parlagfű terjedését!
Tegyük a II. kerületet a lehető leginkább parlagfű-mentes területté!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.