MEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. július 26., vasárnap 20:32

Új korszak nyílhat Megyeren - új választás lesz a polgármester kétes ügyei miatt
Múlt hét szerdán (2020.07.20-án) az alpolgármester asszony kezdeményezésére rendkívüli ülést tartottak Megyeren, mivel a település az utóbbi időszak gazdálkodása miatt csődközeli helyzetbe került. A maratoni 8 órás ülésen Vári Dávid polgármester nem tudott elszámolni az elmúlt közel másfél év gazdálkodásával , a saját célra történt kifizetésekkel és azzal a ténnyel, hogy rendre törölték a köztehermentes adózók listájáról, amin való szereplés törvényi előírás egy hivatalban lévő polgármester esetén. A bizalomvesztést az is előidézte, hogy több okirathamisítási ügyben már meggyanúsították Vári Dávid  polgármester a Györi Rendőrkapitányságon illetve már a Veszprém Megyei ügyészség is nyomoz a település gazdálkodásával kapcsolatban .
Az önkormányzatot még az is terheli hogy a tulajdonában lévő szociális szövetkezet több millió forint adósságot halmozott fel  a szövetkezeti tagok és a helyi lakosok irányába. A szövetkezetben történt pénzmozgásokat a Balatonfüredi Rendörkapitányság viszgálja.
Az alpolgármester asszony a testületi ülés előtt levélben tájékoztatta a lakosokat, hogy ha a testületi ülésen nem sikerül tisztázni a felemrült vádakat és megoldást találni a pénzügyi problémákra akkor kezdeményezi a testület feloszlatását. Mivel nem sikerült megtalálni a megoldást a testület egyhangú szavazással feloszlatta magát.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal még vizsgálja, hogy Vári Dávid polgármester  szavazást követő lemondását jogilag hogyan kell értelmezni.
1 csatolt dokumentum Alpolgármester levele
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.