NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. július 30., csütörtök 14:55

Szalonna zenésztársaival és a Bürkös Zenekar muzsikál majd Nagykállóban
Ha csak két napig, de ismét megtapasztalhatjuk a harangodi csodát, átélhetjük a „Téka életérzést” július 31-én és augusztus 1-jén Nagykálló-Harangodon.
Az idei évben minden tervet átírt a járvány, a szervezők ezért tavasszal úgy döntöttek, hogy nem tartják meg az ország legnagyobb nomád, hagyományőrző rendezvényét. De szerencsére mostanra az enyhítések lehetővé tették, hogy ha nem is a megszokott nyolcnapos programmal, de - a kötelező egészségügyi előírások betartása mellett - megrendezzék a „KaranTÉKÁT” Harangodon, hogy aki szeretné és teheti, élje át, legyen részese újra a nyüzsgő, vidám forgatagnak. Találkozzon régi, kedves táborlakókkal, zenészekkel, táncosokkal, oktatókkal, a kézműves foglalkozások vezetőivel, akik mindannyian szakmájuk kiválóságai, s akik ugyanakkor mélyen elkötelezettek, mint a Téka tábor főszervezője, Kerezsiné dr. Kulcsár Annamária, aki elődeihez hasonlóan, a rendezvény legfőbb céljának azt tarja, hogy a foglalkozásvezetők, kézművesek segítségével terjesszék a magyar népi kultúrát, mind zeneileg, mind kézművesség terén, népszerűsítsék a táncház mozgalmat.
A Mini Tékának ezét idén is megadják a módját! A rendezvény első napján 18 órakor tárják ki hivatalosan a Harangod kapuját az érkezők előtt. A résztvevők előbb ünnepélyes emlékoszlop avatáson vehetnek részt és felvonják a rendezvény zászlaját a harangodi dombon, majd 21 órától a tánccsűrben a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája ad koncertet az összetartozás jegyében. S mint ahogy az elmúlt 35 éveben, úgy ezúttal is hajnalig tartó táncház veszi kezdetét, ahol a Bürkös Zenekar húzza majd a talp alá valót. Az az együttes, amelynek tagjai 2003 óta állandó muzsikusai a nagykállói rendezvénynek. A szombati napon (augusztus 1-jén) a kézműves foglalkozásoké, a tánc- és énektanításé, a citeraoktatásé lesz a főszerep, de ezúttal sem marad el a fiatalok kedvel métabajnoksága. A nap végét ezúttal is táncház zárja, 20 órától a gyerekeké, majd pedig 21 órától a felnőtteké, ahol ezúttal is a Bürkös Zenekar tagjai muzsikálnak majd - hajnalig.

1 csatolt kép teka tanc
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.