BUDAPEST FŐVÁROS VI. kerület - Terézváros Önkormányzata
2020. augusztus 5., szerda 08:50

Nyit a HATKER KORZÓ – az Andrássy út egy szakasza mától közösségi térré változik
A terézvárosi önkormányzat 2020. augusztus 5. és október 18. között az Andrássy út Rózsa utca és Vörösmarty utca közötti szervizútjait megnyitja a sétálók, kikapcsolódni vágyók előtt. A cél az, hogy Európa egyik legszebb sugárútja visszakapjon valamit eredeti funkciójából, és az autóforgalom mellett helyet kapjon ott a kultúra, a korzózás, a szórakozás is.

Legyen Terézváros egy zöldebb, tisztább, élhetőbb kerület!  A VI. kerület önkormányzatának célkitűzése egybecseng a fővárosi önkormányzat forgalomcsillapítási akciótervével, így az Andrássy út egy szakaszának lezárása Terézváros és a Főváros közös mintaprojektje.

Mától október 18-ig a szervizutakon parkoló autók helyét utcabútorok, vendéglátóhelyek, kulturális rendezvények veszik át.  Már  látható az a kiállítás, mely az elmúlt 20 év ARC kiállításainak anyagából állt össze. A szabadtéri tárlat 36 plakáttal reprezentálja az ARC kiállítások sokszínűségét, kritikai jellegét olyan alkotásokkal, melyek az elmúlt években semmit sem veszítettek aktualitásukból. Az ARC válogatást egy terézvárosi portréfotó sorozat váltja: Csoszó Gabriella és Fabricius Anna munkái jelennek majd meg a közterületen, ahol a Terézvárosban működő FabLab műhely utcabútorain, installációin lehet megpihenni. A szervizutak betonjára planténerekben fák kerülnek, és a szép zöld gyep sem fog majd hiányozni a közösségi térről.

A szervizutak újfajta hasznosítása egyelőre kísérleti jellegű. A szervizút átalakításával kapcsolatos véleményeket augusztus 14-től várja a fővárosi önkormányzat.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.