AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. augusztus 27., csütörtök 17:03

Menekült a rendőrök elől
Az ajkai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 27 éves tapolcai lakost.
A nyomozás adatai szerint az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. augusztus 25-én a délelőtti órákban a 8-as számú főúton akartak megállítani egy személygépkocsit ellenőrzés céljából. A rendőröket észlelve a jármű vezetője nagyobb sebességre kapcsolt, és elhajtott előlük Devecser irányába. Devecsernél, a 8-as számú főút és a 8402-es számú út kereszteződéséhez érve balra, Noszlop irányába akart kanyarodni a kocsival, azonban a helytelenül megválasztott sebessége miatt lesodródott az útról, majd a jobb oldali útpadkán keresztül a vízelvezető árokba hajtott. A sofőr a járműből kiszállva a közeli erdős területen keresztül próbált elmenekülni, de a helyszínre érkező járőrök elfogták és igazoltatták.
Az ellenőrzés során megállapították, hogy a 27 éves tapolcai lakos vezetői engedélyét ittas járművezetés miatt korábban már bevonták, majd az eltiltás lejártát követően nem vett részt utánképzésen. Továbbá a férfival szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak az intézkedő rendőrök, mely THC tekintetében pozitív eredményt mutatott. Az országos körözési rendszer adatai alapján több hatóság is elrendelte a férfi körözését, ezért előállították az illetékes rendőrkapitányságra és őrizetbe vették.
A rendőrök a férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és büntetőeljárást indítottak, továbbá vele szemben engedély nélküli vezetés, illetve közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt szabálysértési feljelentést tettek.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.