NAGYKŐRÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 7., hétfő 13:51

A Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal épületére is felkerültek a babazászlók
Babazászlós felhívással fordult a hazai önkormányzatokhoz a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A civil szervezet azt kérte a településvezetőktől, hogy így ünnepeljék meg a gyerekeket, a gyerekáldást.


Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester javaslatára Nagykőrös is csatlakozott a felhíváshoz, a zászlók megérkeztek és felhelyezésre is kerültek a Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal épületére. Dr. Czira Szabolcs polgármester kezdeményezésére országosan egyedülálló Polgárrá Fogadási Ünnepség keretében, minden évben több száz gyermeket fogad ünnepélyesen polgárává a város. Sajnos idén a járványhelyzet miatt ez elmarad, azonban ezekkel a zászlókkal is erősíteni kívánjuk a kötődést. 2019-ben Családbarát Önkormányzat díjat vehettünk át a Magyar Országgyűlésben, hiszen Nagykőrös városa elkötelezett település a családok, a gyermekek mellett, mindamellett, hogy őrizzük keresztény, nemzeti, polgári hagyományainkat.


„Az akció lényege, hogy amely önkormányzat egyetért a kívánt gyermekek megszületésével, tegye ki a polgármesteri hivatal épületére az eredetileg újszülöttes házaknál használatos babazászlót.” – olvasható a www.haromkiralyfi.hu oldalán. Nagykőrös ehhez csatlakozott most.


Polgármesteri Kabinet



3 csatolt kép Babazászlók3Babazászlók1Babazászlók2
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.