MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 14., hétfő 13:45

A mátészalkai geotermális távhőrendszer fejlesztése
Sajtóközlemény
A mátészalkai geotermális távhőrendszer fejlesztése

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy „A mátészalkai geotermális távhőrendszer fejlesztése” megnevezésű projekt kivitelezési munkálatai befejeződtek.

 

A „Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal.” című felhívás, KEHOP-5.3.2-17-2017-00024 azonosító számú projektjét az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., a Mátészalkai Távhőszolgáltató Kft. és a Geotherm FIRE Kft. konzorciumban valósította meg.

 

A beruházás keretében egy darab 1200 méter talpmélységű termálkút és a hozzá tartozó gépház létesült a mátészalkai önkormányzat tulajdonában lévő területen, továbbá 7 hőközpont gépészéti munkálatai és közel 3000 fm távhővezeték kivitelezése történt. A tervezett vízhozam alapján 2,5 MW hőteljesítmény érhető el. A távhőrendszer geotermális átállása révén Mátészalka fenntartható és környezetbarát megújuló energiaforrásra támaszkodhat, mely illeszkedik az Európai Unió és Magyarország célkitűzéseihez. A fejlesztés 336 165 354 Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg.

 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.