SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 15., kedd 12:20

MEGVALÓSULT A TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00015 AZONOSÍTÓSZÁMÚ, SÜMEGEN A TÓTH TIVADAR UTCA KERÉKPÁROZHATÓVÁ TÉTELE CÍMŰ PROJEKT
2020. szeptember 15-én lezárult Sümeg Város Önkormányzatának a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című, TOP-3.1.1-16 kódszámú felhívásra benyújtott pályázata, mely a Magyar Állam és az Európai Unió 69,99 millió forintos visszanemtérítendő támogatásával valósult meg.

 

A projekt keretében Sümegen a Tóth Tivadar utcában a fenntartható közlekedés feltételei valósultak meg: kialakításra került a kerékpáros és gyalogos közlekedés infrastrukturális háttere.
A fejlesztés eredményeként az utcában gyalogos járda épült, ami elősegíti a környező vállalkozások munkavállalóinak a balesetmentes munkába járását.
A kialakított kerékpáros nyom segítségével a lakosok a projekt megvalósulását követően már a gépjárművek helyett más közlekedési módokat is tudnak választani, melyekkel biztonságosan tudnak közlekedni.
Az óvoda sarkán zebra felfestése történt meg, így segítve a gyalogos forgalmat az úttesten való átkelésben.
A beruházásnak köszönhetően a teljes utcában új közvilágítási hálózat épült ki.
A projekt keretében szemléletformáló kampány is megvalósításra került, népszerűsítve ezzel a kerékpáros közlekedési formát.

 


 

A projekt a Széchényi 2020 program kereténben valósult meg.

1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.