BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2020. szeptember 17., csütörtök 11:41

DR. LÁSZLÓ IMRE, ÚJBUDA POLGÁRMESTERE MEGVÉDTE A GYERMEK-EGÉSZSÉGÜGYI CENTRUMOT - 85 EZER GYEREKET LEHET ÍGY SOKKAL MAGASABB SZÍNVONALON ELLÁTNI
Megígértük és meg is védtük az újbudai és további több tízezer fővárosi és Pest megyei gyermekek egészségét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a 2017-es kormányhatározatot figyelmen kívül hagyva nem fizeti ki az Újbudai Gyermek-egészségügyi Centrum és Egynapos Sebészet megépítésére már megítélt 1,2 milliárd forintot.

Dr. László Imre Újbuda polgármestere ezt nem fogadhatta el. Azzal érvelt, hogy „Nem lehet a gyerekeket azért megbüntetni, mert a szüleik közül sokan nem szavaztak a Fideszre. Gyerekek vannak, akikre vigyáznunk kell. Nincs ennél fontosabb”.

A kormány elfogadta a polgármester érveit. A siker persze nemcsak az újbudaiaké, hiszen ha elkészül, akár 80-85 ezer beteg gyermek ellátásra is alkalmas lesz. Minden harmadik-negyedik budapesti fiatalt tudja majd fogadni, és a törökbálinti, biatorbágyi, érdi, tárnoki és diósdi gyermekek ellátásért is felel majd.

A teljes beruházás körülbelül 2,4 milliárd forintba kerül, ebből 475 millió forintot az újbudai önkormányzat áll. A kormány eddig csaknem 700 millió forintot fizetett ki, és most már a hiányzó 1,2 milliárd forintot is finanszírozzák.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.