SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 23., szerda 11:42

"Tisztítsuk meg Magyarországot" projekt önkormányzati PILOT programjának megnyitó sajtótájékoztatója
A Klíma- és Természetvédelmi Akciótervvel (a továbbiakban: KTA) összhangban 2020 júliusától megkezdődött az illegális hulladék felszámolása, amelynek érdekében meghirdetésre került a „Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt (a továbbiakban: TMOP), ahol korábban nem látott állami és önkormányzati együttműködés eredményeként az ITM kísérletet tesz az évtizedek alatt tanúsított jogellenes hulladék elhelyezés eredményeként az erdőkben, a folyók mentén, a vasúti és közúti létesítmények mentén, valamint az önkormányzati közterületen fellelhető hulladékok felszámolására.
A TMOP I. ütemének első felében valósulnak meg az országos megvalósítást megelőző PILOT projektek, többek között a PILOT projekt lebonyolítására felkért Sümeg Város Önkormányzatának részvételével.
A program keretein belül az illegális hulladéklerakó felszámolás 2 db külterületi ingatlant fog érinteni.
A TMOP projekt önkormányzati PILOT programjának az országos megnyitó sajtótájékoztatója 2020. szeptember 25. napján kerül megrendezésre, melynek helyszíne Sümegen a Sarvaly utca végén a 0105/3 hrsz.-ú önkormányzati tulajdonban lévő terület, ahol nagy mennyiségű építési-bontási hulladék került hátrahagyásra.
A sajtótájékoztatót az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól, Dr. Habil. Boros Anita államtitkár asszony nyitja meg, felszólal Végh László Sümeg Város polgármestere is.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.