BIATORBÁGY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 28., hétfő 10:28

Új létesítmény szolgálhatja a biatorbágyiak sportolási igényeit
Biatorbágy Város Önkormányzata számos olyan beruházást tervez, amelyek a közel 14 ezer fős település sportolási lehetőségeit bővítik, mivel az ezredforduló óta több mint kétszeresére növekedett lakosság mozgásigényét a korábban kialakított létesítmények már nem képesek kielégíteni. Egyike ezeknek a Forrás Sportközpont, ahol a több sportág számára edzéslehetőséget nyújtó labdarúgópályán túlmenően két teniszpálya, két strandröplabdapálya és egy felnőttek számára kialakított kondicionálópark szolgálhatja majd az itt élőket. Az önkormányzat az elmúlt években több helyszínt vizsgált a leendő sportközpont elhelyezése céljából, majd a lakossági véleményekre is figyelemmel, idén tavasszal egy a helyi építési szabályzatban 2002 óta különleges sportterületként (K-Sp-4) építési övezetbe sorolt magánterület megvásárlása mellett döntött. Az új közösségi tér építésének első ütemében a nagyméretű edzőpálya valósulhat meg a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítés Programjához benyújtott sikeres pályázat segítségével.


  A lakossági igény alapján a tervezett sportközpont megépítését a biatorbágyiak többsége támogatja. Biatorbágy érdekeivel és a lakossággal mennek szembe azok a baloldali összefogás részeként testületi mandátumot nyert Szövetség Biatorbágyért Egyesület tagjai, akik politikai érdekből Szél Bernadett baloldali országgyűlési képviselővel együtt a közösségi médián keresztül számos csúsztatást, hamis állítást tartalmazó véleményt fogalmaztak meg a biatorbágyi Forrás-sportközpont fejlesztésével kapcsolatban, sőt, feljelentették a várost és a fejlesztést előbb a kormányhivatalnál, majd ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. Úgy tűnik, hogy a szivárványkoalíciót alkotó politikusokat és az álcivileket sem a sportolni vágyó több száz gyermek, sem a biatorbágyiak többségi véleménye nem érdekli. Nem szolgálják, hanem álhírgyártással, gáncsoskodással a város gyarapodását, az új fejlesztések megvalósulását akadályozni próbálják, s az önkormányzat munkájában építkezés helyett rombolással vesznek részt.


  Biatorbágy Város Önkormányzata elkötelezett az értékteremtő beruházások, az egészségmegőrzést célzó, a szabadidősportot népszerűsítő sportfejlesztések és a biatorbágyiakat összekötő közösségi terek építésében, ezt szolgálja a Forrás Sportközpont kialakítása, mely hosszú idő után rendezi a környezeti viszonyokat, gazdagítja városunkat és kielégíti a megnövekedett sportolási igényeket a teljes korosztály számára.


1 csatolt kép Sportpark tenisz
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.