GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2020. október 5., hétfő 14:08

Új bölcsőde épül Pannonhalmán
Széchenyi 2020 program keretében 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával valósul meg Pannonhalma városában az új bölcsőde kialakítása.

Pannonhalma Város Önkormányzata a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhívására benyújtott, TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00025 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője, a 2020. június 11-én kelt támogatói döntésében, 360 000 000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A bölcsődei projekt célja a TOP célkitűzésekkel és a TOP-1.4.1-19 pályázati felhívásban foglaltakkal összhangban a foglalkoztatási helyzet javítása a kisgyermekes szülők munkaerőpiaci részvételének támogatásával, munkaerőpiacra történő visszatérésük elősegítésével, a családok segítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által. A projekt specifikus célja a helyi igényeken alapuló, a gyermekjóléti alapellátások körébe tartozó, a 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását biztosító bölcsődei szolgáltatás létrehozása, valamint az ellátás biztosításának helyet adó új bölcsőde megépítése Pannonhalmán.

A családbarát, munkába állást segítő intézmény létesítésével a községben és a település vonzáskörzetében élő kisgyermekes családok foglalkoztatási helyzete, életminősége javul, a szolgáltatás elérhetősége hosszú távon hozzájárul a gyermekvállalás ösztönzéséhez, így évtizedes távlatban is biztosítják a munkaerő utánpótlását. A projekt eredményeként létrejövő épület megfelel a kor elvárásainak, energiatakarékos és teljes körűen akadálymentes lesz.

A projekt eredményeként létrejövő új bölcsőde Pannonhalmán, a Petőfi Sándor utcában valósul meg. A tervezési területen 2 nevelési-gondozási egységet tartalmazó bölcsőde épület készül, 3 csoportszobával, összesen 36 fős gyermeklétszámra kialakítva. A gyermekszobákhoz fedett, ill. mobil árnyékolással fedhető teraszok kapcsolódnak, ahonnan a játszókert közvetlenül elérhető. Az épületben melegítőkonyha készül, mivel az óvodában főzőkonyha működik, ezáltal a bölcsőde ellátása is biztosított lesz. A projektnek részét képezi a működéshez szükséges eszközök beszerzése is.

A beruházás, mely a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat konzorciumi partnerségében valósul meg, várhatóan 2022. március 31-ig készül el.

További információ kérhető:
Vas Gábor polgármester
06-96/470-099
polgarmester @ pannonhalma . hu
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.