BUDAPEST FŐVÁROS VI. kerület - Terézváros Önkormányzata
2020. november 16., hétfő 11:50

Reagálás Szentgyörgyvölgyi Péter közleményére - Soproni Tamás: Terézvárosban már megcsináltuk azt, amit Szentgyörgyvölgyi Péter a Fővároson kér számon
Semmi sem akadályozta eddig sem, hogy a kerületi polgármesterek felülvizsgálják a közlekedési infrastruktúrát és kizárólagos parkolóhelyeket biztosítsanak a lakosságnak. 

Terézváros a mostani parkolóhelyek 30%-át hamarosan kizárólagos használatra a VI. kerület lakóinak adja át. A táblával megjelölt helyeken 18 és reggel 8 óra között csak helyi lakosok parkolhatnak majd. A forgalomtechnikai tervek már elkészültek, így hamarosan megkezdődhet a táblák kihelyezése. A megvalósításban és a tervezésben Karácsony Gergely főpolgármester az első pillanattól támogató partner volt, a Fővárossal közösen született meg az a terv, amely nem csak a kizárólagos parkolóhelyeket, hanem a mikromobilitási pontokat is tartalmazza. Ezeken kerékpárokkal, robogókkal, rollerekkel lehet majd parkolni. 

Ahhoz, hogy Terézvárosban ez megvalósulhasson, nem kellett semmi különös, csak akarat, néhány egyeztetés a Fővárossal, majd tervezés.

Soproni Tamás polgármester
Terézváros
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.