BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. november 18., szerda 14:22

Csütörtökön debütál a kisüzem karácsonyi kisfilmje
A karácsonyi készülődés időszaka minden évben akkor kezdődik meg, amikor bemutatják az Egyesült Királyságban a John Lewis & Partners reklámját. A brit áruházláncnál évek óta nagy hagyománya van a karácsonyi hangulatú videóknak, első televíziós hirdetésük 2007-ben jelent meg először, és azóta a brit kultúra évente visszatérő eseményévé vált. A szigetországban a második legnagyobb szupermarketlánc a Sainsbury's. Ők is minden karácsonyra külön készülnek. Talán sokaknak az ő reklámfilmjük a legemlékezetesebb, amely 1914 karácsonyáig repítette vissza a nézőt, amikor is az egy napig tartó tűzszünetet örökítik meg a csatamezőn.


Az idén már mindkét brit cégóriás, és velük együtt számos más világmárka közzétette karácsonyi reklámját. Egy igazi helyi színes hírként jelenthetjük, hogy csütörtökön debütál a világhálón az alföldi falu, Bordány kisüzemében gyártott helyi márka, a Legjava karácsonyi videója is. A Legjava Facebook oldala holnaptól váltott karácsonyi hangulatúra és megjelentek a karácsonyi akciós termékek is. 
A bordányi Homokhátság Szíve Start Szociális Szövetkezet kisfilmjében egy család életébe pillanthatunk be így a padémia idején. A szülők home office-ban otthon dolgoznak, az édesanya elugrott a helyi kisboltba. A kisfiú kihasználva az alkalmat kedvenc karácsonyi csemegéjébe, egy Legjava Étcsokoládés Meggylekvárba kanalaz bele, amikor is anyuka váratlanul hazaér... Vajon észreveszi-e a torkosságot az ottfeledett nyomokból? - ezt tudhatjuk meg a rövid kisfilmből.
A film a szövetkezet munkatársainak és segítőinek közreműködésével, egy helyi 6 éves kisfiú főszereplésével nagyon alacsony költségvetéssel készült. Az alkotók csak remélik, hogy sokan kedvelni fogják a nagy szeretettel készített pár perces videót. A reklámfilmnek nincs deklarált mondanivalója, önmagában a kisfilmmel a helyben gyártott termékek fontosságára próbálják felhívni a figyelmet. A magyar kisüzemekben előállított árucikkek is lehetnek prémium minőségűek, egyediek és finomak - egyben a magyar családok kedvencei - és remélhetőleg nem csak Karácsonykor!


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.