BUDAPEST FŐVÁROS XVII. kerület - Rákosmente Önkormányzata
2020. november 18., szerda 14:48

Önerőből épített új orvosi rendelőt Rákosmente
Elkészült Rákosmentén a Kucorgó téri új orvosi rendelő több mint 540 négyzetméteres épülete. A beruházás teljes mértékben önkormányzati forrásból, összesen csaknem félmilliárd forintból valósult meg.  
A XVII. kerületi új létesítmény a Csongrád utcai rendelőt váltja ki, az orvosok, védőnők és asszisztensek azt követően költözhetnek be, hogy megtörténik a bútorok beszerzése és szállítása, a belső informatikai hálózat kiépítése, erre várhatóan még idén sor kerül.

Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere az átadáson elmondta: a beruházással egy ötéves program végéhez értek, az önkormányzat még az előző ciklusban kezdte el az egészségügyi ellátást érintő fejlesztéseket, rekonstrukciókat, így mára már minden kerületi rendelő megújult. A Kucorgó téri ingatlan azért különleges, mert teljes egészében önkormányzati forrásból épült. „Eltökélt szándékunk volt, hogy az egészségügyi alapellátást nyújtó rendelőink megfeleljenek a 21. századi elvárásoknak” – fogalmazott.

A szakrendelő három funkciót lát el, két-két háziorvosi és gyermekorvosi praxis fog működni benne, valamint a védőnői szolgálat is helyet kapott az ingatlanban. Az épületet már a tervezésnél úgy alakították ki, hogy a betegforgalmakat rendeltetési egységenként egymástól elkülönítsék. A rendelők kelet-nyugati tájolásúak, a várók világosak és a közös terek minden egységből fedetten megközelíthetők. A létesítmény megfelel a vonatkozó hőtechnikai előírásoknak és az akadálymentesítés követelményeinek is.

Horváth Tamás köszönetet mondott a tervezőknek és a kivitelezőnek a zöldmezős beruházás megvalósításáért. Mint elmondta, az épület önmagában bruttó 380 millió Ft-ba került, további 110 millió Ft-ból pedig a környékét rendezték. A beruházás része volt 29 parkoló kialakítása, ezek közül 11 a telken belül található.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.