BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. december 16., szerda 09:24

Bordányban nem csomagot, hanem plusz támogatást kapnak a nehezen élő családok
Csongrád-Csanád megyében, Bordányban a szociálisan hátrányos helyzetű családok minden évben karácsony előtt kapnak csomagot, amelyekben általában alapvető élelmiszereket csomagolnak az önkormányzat munkatársai. Az idei évben  a vírus helyzetre való tekintettel nem érkezik önkormányzati csomag a családokhoz, viszont minden család, aki az elmúlt évben valamilyen szociális támogatásban részesül, egy havi plusz juttatást kap a képviselő testület döntése alapján. Összesen közel százötven család kap ilyen módon segítséget még a karácsonyi ünnepek előtt.
A lakhatási támogatásban vagy gyermekvédelmi támogatásban részesülők automatikusan megkapják ezt a támogatást, az egyéb juttatásokban részesülők pedig rászorultsági alapon, az élethelyzetüktől függően kapnak élelmiszer vagy gyógyszer vásárlási utalványt az elkövetkező napokban. Tanács Gábor polgármester elmondta:
“Az állami támogatásnak köszönhetően és a településüzemeltetésben dolgozóknak hála a térítésmentes tűzifa nagy részének kiszállítására is sor kerül még Szenteste előtt. További jó hír, hogy a Bordányban élők nagylelkű adományainak illetve a helyi Karitász csoport önzetlen munkájának köszönhetően hagyományos módon a csoporttagok élelmiszer adományokat is eljuttatnak a legrászorultabbaknak.”
A településvezető elmondta, hogy a járványhelyzet miatt az idén elmaradt számos olyan kezdeményezés, mint például a lakossági és civil összefogással által szervezett cipősdoboz akció, vagy az óvoda által minden évben megrendezett játékgyűjtő akció, amelyek az elmúlt években nagyon-nagy sikerrel zajlottak, de a jövő évben – ha erre már lehetőség lesz – ezeket akár úgy is meg lehet majd szervezni, hogy nem kapcsolódnak ünnephez. A segítség mindig jól jön.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.