LEÁNYFALU NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. december 17., csütörtök 21:28

Az ország első multimédiáskijelzős elektromos töltőállomását adták át Leányfalun
A termálfürdő előtti parkolóban létesített két autót párhuzamosan ellátni képes elektromos töltőállomást az ALTEO Leányfalun. Az ország első multimédiás felülettel is ellátott duál oszloptöltőjét ma adták át hivatalosan a felhasználóknak.

 

A leányfalui termálfürdő mellett is 2 x 22 kW maximális kimenő teljesítményű duálelektromos oszloptöltőt alakított ki az ALTEO csoport elektromobilitási üzletágát képviselő ALTE-GO. A leányfalui töltőállomás különlegessége az idehaza egyedülálló 55”-os érintőképernyő, amely egyrészt lehetőséget nyújt települési információk interaktív megosztására, másrészt a hirdetések megjelenítése által üzletileg fenntarthatóbbá teszi a beruházást, amelyet az ALTE-GO az Elektromotive Hungaria Kft-velközösen valósított meg.

 

A saját szegmensében teljeskörű szolgáltatásokat nyújtó ALTE-GO nem csupán a rendszerek telepítésével foglalkozik, hanem a töltők szakszerű,  nonstop ügyfélszolgálattal kiegészített, teljeskörű üzemeltetését is elvégzi. Országos lefedettségű műszaki telepítő csapata pedig igény szerint a töltőket ellátó villamosenergia betáplálás kiépítését is megvalósítja.
„A legtöbb esetben az elektromos gépjárműveket otthoni és munkahelyi környezetben töltik, de hasznos, ha van töltési lehetőség vásárlás, sportolás vagy kikapcsolódás közben is. Fontos, hogy ezek a beruházások a jelenlegi felfutó elektromos gépjárműszám mellett is megtérülőek legyenek, mert így lehet hosszú távon fenntarthatóvá tenni a működésüket.– mondta Varga Viktor, az ALTEO energiatermelésért és szolgáltatásért felelős vezérigazgató-helyettese, aki szerint a modern, innovatív eszköz egyaránt fontos a helybélieknek és az idelátogatóknak.
„A Magyar Fürdőszövetség együttműködésével létrejött beruházással már a világjárvány utáni időkre, az idegenforgalom újbóli megélénkülésére is készülünk” – fogalmazott Leányfalu polgármestere. Adorján András hozzátette: a városképbe tökéletesen illeszkedő töltőoszlop multimédiás felülete is remekül hasznosítható, akár információs platformként, vagy akár innovatív hirdetőoszlopként.
A Leányfalun ma átadott, kifejezetten felszíni parkolókba, nyitott helyszínekre ajánlott duálelektromos oszloptöltő használata egyszerű és biztonságos: a túláram, túlfeszültség, rövidzárlat és túlmelegedés ellen egyaránt beépített védelemmel rendelkező készüléket egy okostelefonos alkalmazással lehet vezérelni,  február végéig ráadásul a használata ingyenes.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.