BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2020. december 30., szerda 11:28

Házi kedvencek járőrszolgálata a II. kerületben
Hiába tilos a petárdázás, az állattartók és elsősorban a kutyatulajdonosok előre rettegnek a szilveszter éjjeli hangos robbantásoktól. Ilyenkor sok kutya menekül el félelmében lakóhelyétől messzire. 
A II. kerületben segítünk. A Világot Nekik Alapítvány és az Országos Munkakutya SE bevonásával az önkormányzat szilveszterkor és január első napjain felállítja a házi kedvencek járőrszolgálatát. Járőrszolgálatunk megkeresi az ijedt házi kedvenceket, és segít, hogy mielőbb hazajussanak a menekülő kutyusok, ne kelljen aggodalommal indulnia az új évnek.
A házi kedvencek járőrszolgálata december 31 és január 2 között járja a kerületet, és telefonos ügyelete fogadja a bejelentéseket az elkóborolt állatokról, majd begyűjtik őket, és segítenek visszajuttatni a kedvenceket tulajdonosaiknak, valamint szükség esetén állatorvosi kezelést biztosítanak, legvégső esetben állatpanzióban, állatmenhelyen helyezik el a megtalált állatokat.
A járőrszolgálat természetesen rendelkezik chipolvasóval, és mindent elkövetnek annak érdekében - ha a tulajdonos ismert vagy kiléte rövid idő alatt megállapítható -, hogy a megtalált kedvenceket közvetlenül a tulajdonoshoz juttassák vissza.
A házi kedvencek járőrszolgálata 2020. december 31-én 14 órától 20 óráig, 2021. január 1-én 4 órától 22 óráig, majd 2021. január 2. 5 órától 22 óráig járja a II. kerület utcáit.
December 31-e és január 2-a között a járőrautó, illetve a telefonos diszpécserszolgálat a +36303722007 és +36208028221 telefonszámokon érhető el, ezen elérhetőségeken jelenthetik, ha házi kedvencük elveszett, vagy kóborló állatot látnak.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.