GALAMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. január 4., hétfő 08:45

Galambok Község Önkormányzata pályázati forrásból a helyi termékek értékesítésének elősegítésével gazdaságfejlesztést valósított meg a községben

2019 | 05. | 20.


Sajtóközlemény





Galambok Község Önkormányzata a TOP-1.1.3-15-ZA1-2016-0007 számú Gazdaság fejlesztése Galambokon a helyi termékek értékesítésének elősegítésével megnevezésű projektje 73507045 Ft összegű támogatásban részesült.
A projekt célja: Az önkormányzat kisléptékű termék előállítása, rövid ellátási láncokhoz kötődő logisztikai fejlesztése, annak érdekében, hogy a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacra való eljutása és helyi értékesítése lehetővé váljon.
Hosszú távú célok : Helyi jövedelemtermelő, illetve tőketeremtő képesség növelése
Összességében: erőforrások (tőke, humán) helyben, a lokális körforgásban tartása a fenntartható erőforrás gazdálkodás segítségével és a helyi jövedelemtermelő képesség emelése révén


A projekt szakmai-műszaki tartalma:
A projekt keretében megvalósuló építési beruházások:
Az önkormányzat az önállóan támogatható tevékenységek közül az A, helyi termelők, helyi piacra jutásnak támogatása ponton belül az a, piaci területhez kapcsolódó infrastruktúra kiépítése és b, meglévő piaci terület felújítása, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, valamint a C/, helyi termékek piacra jutását segitő agrár-logisztikai fejlesztést - ezen belül b.) meglévő épület korszerűsítése, felújítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtásával - tevékenységeket kívánta megvalósítani.
A fejlesztés eredményeként a helyi termelők piacra juttatása érdekében elárusító szintér került biztosításra, a helyi őstermelő piaci lehetőségét szélesíti, a helyi termékek preferálásával. De lehetőséget biztosit az önkormányzat által termelt zöldségek értékesítésére is, illetve azok előkészítésére, tárolására. A program keretében a településen élő hátrányos helyzetű személyek teljes évi foglalkoztatása biztosítható, a szezonalitásból eredő hátrányok csökkenthetők, mert csapadékos évszakokban az előkészítés, tárolás lehet a közfoglalkoztatottak dolga. A beruházás folytán a termékek a termelési értékláncba is beléphetnek. Hiszen az előkészített termékeket a téli időszakban a környékbeli szállodák, éttermek és egyéb felvevő piacok számára is értékesíthetővé válnak. A hosszabb ideje kihasználatlan üzlet felújításával a településképet meghatározó egyik épület is korszerűsítésre került, új funkció biztosításával.
Így a helyi gazdaság fejlesztését célzó projektünk jelentős mértékében szolgálja a Kormány közfoglalkoztatással kapcsolatos törekvését, valamint a vidék élhetőbbé tételét és jól illeszkedik a területi, országos vidékfejlesztési programokhoz.  A fejlesztés megvalósítása során a megtermelt termékek a termelési értékláncban előre lépnek.
A beruházás egymással szingerigában lévő több tevékenységet tartalmaz, a termeléstől, a raktározás, előkészítés, értékesítés valamint az ezekhez kapcsolódó foglalkoztatást biztosítja.
Továbbá jelentős mértékben hozzájárul a helyi termékek és termelők piacra juttatásához.
Nyilvánosság biztosítása (honlapon történő megjelenítés, C típusú tábla, sajtóközlemény kiküldése, fotódokumentáció, térképtér feltöltés)
Galambok Község Önkormányzata a projekt megvalósításához kölcsön/hitel nem vett fel 



„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 73 507 045.- Ft európai uniós támogatás segítségével…”
„A projektről bővebb információt a www.galambok.hu oldalon olvashatnak.”


További információ kérhető:
Galambok Község Önkormányzata – 93/ 358-130


4 csatolt kép projektzáróprojekt 2. helyszineprojket 3 helyszíneprojket 3 helyszíne
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.