POMÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. január 6., szerda 10:47

KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS KIALAKÍTÁSA A BIHARI ÉS BENICZKY UTCÁK KÖZÖTT POMÁZON
Pomáz Város Önkormányzata 2019-ben támogatást nyert belterületi kerékpárút hálózatának fejlesztésére. A projekt keretében Pomáz város északnyugati városrészében a Bihari és a Beniczky utcák között kerül sor kerékpárforgalmi létesítmények kialakítására. A projekt keretében összesen 647,1 fm önálló kerékpárút épül, emellett közel 2 km hosszon útburkolaton felfestett kerékpárnyom jön létre. A projektben a kerékpárosok közlekedésbiztonságát szolgáló elemek, kerékpártárolók és zöldterület fejlesztés is megvalósul.
A projektben tervezett fejlesztés a Szentendre felöl kiépült kerékpárúthoz csatlakozva kerül kialakításra, amely egyrészt önálló kerékpárútból, és az útvonalakon kerékpárnyomok felfestéséből áll. A Bihari utcától indul, majd a Beethoven-Táncsics-Magyar utcán keresztül a Huszár utcáig tart a kerékpárnyom felfestése, ezen a szakaszon önálló kerékpárút illetve kerékpársáv kialakítása az utak szélessége, illetve a Vízgadálkodási övezet (Dera-patak) miatt nem lehetséges. Az önálló kerékpárút a Szelistye sétányon halad keresztül, majd a Huszár utca és a Tél utca kereszteződéstől a Beniczky utcáig tart, amely eredményeként a város szélétől a belvárosi részig kerékpárral biztosított az eljutás. Az érintett területen közintézmények (posta, óvoda, művelődési ház, orvosi rendelő), jelentős szolgáltatók (szupermarket, bankfiókok, stb.), illetve a közösségi közlekedés (HÉV megálló, buszmegállók), is kerékpárosan elérhetővé válnak.

A kivitelezési munka az eredményes közbeszerzési eljárást követően 2020.08.14-én megkötött vállalkozási szerződés alapján a VIANOVA 87 Közmű és Útépítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság kivitelezésében 2020.08.14-2020.12.03. között valósult meg.

 A projekt összesen 104 969 539 Ft  költségéhez a Pénzügyminisztérium 95%-os intenzitás mellett 99 721 061 Ft támogatást nyújtott Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás keretében.


Köszönjük a projekt megvalósításához kapott vissza nem térítendő támogatást!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.