FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. február 3., szerda 16:06

INTERNETFEJLESZTÉS FONYÓDON – JÖN AZ OPTIKAI KÁBEL
Fonyód Város Önkormányzatanák stratégiai partnere, a ZNET Telekom Zrt. január végén benyújtotta a terveket az internet korszerűsítésére Fonyód belterületére vonatkozóan. Az idő előrehaladtával és a technológia folyamatos, dinamikus fejlődésével óriási igény mutatkozott a korszerű, megbízható internetszolgáltatásra, amelynek legbiztosabb alappillére az optikai kábel technológia kialakítása. Ezt az elvárást hivatott kiszolgálni a tervezett beruházás.


Az előző évben az egész világot új kihívás elé állító koronavírus világjárvány megmutatta, hogy mekkora jelentősége van az internetszolgáltatásnak akkor, amikor a szociális érintkezések száma az origo közelébe csökkent. Mindenki a saját életében tapasztalhatta meg ezt, sokan kaptak lehetőséget az otthon végezhető munkára. Többen fonyódi nyaralójuk kényelmét választották tartózkodási helyükként, a feladataik már nem kötötték őket egyik nagyvároshoz sem. Fontos tanulsága volt az elmúlt időszaknak az is, hogy az internetszolgáltatások kapacitásai végesek, a megbízható szolgáltatás pedig valódi értéket jelent mind a lakosságnak, mind pedig az üzleti élet szereplőinek. Fonyód Város Önkormányzatának és a ZNET Telekom Zrt-nek a képviselői már korábban is több alkalommal egyeztettek a várható fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatban, s immár kézzelfogható közelségbe került az elmúlt évek legnagyobb, digitális lépése.
Ebben jelent majd a helyi közösség, a szolgáltatói szféra és az üzleti szegmensben is komoly előrelépést és további, kiaknázható potenciált az optikai kábellel megteremthető digitális jólét, amely a település belterületének több mint 90%-án megvalósul.



A kivitelezés még az idei esztendőben megkezdődik, a belvárosban be is fejeződnek a munkák 2021 végéig. Bélatelep és Fonyódliget városrészek vonatkozásában a tervek szerint 2022-re fejeződik be a projekt, mellyel Fonyód teljes belterületén elérhetővé válik a gyors, korszerű, megbízható szoltáltatás. Az optikai kábel által nem érintett területeket pedig mikrohullámú internet technológiával látja el a szolgáltató, így mindenki számára elérhető lesz a korszerű szolgáltatás Fonyód városában.
 
 


1 csatolt dokumentum 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.