TIHANY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. február 15., hétfő 14:15

Tihany: jelentős beruházások, időszakos forgalomkorlátozások
Jelentős turisztikai és infrastrukturális beruházások zajlanak Tihanyban, ezért a nyári szezonban is helyenként és időszakonként útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani a településen.
Elkezdődött az egykori apátsági magtár műemlék épületének rehabilitációja, a Tihanyi Bencés Apátság előtti Csokonai liget, illetve a templomhoz vezető lépcső felújítása.  A beruházás több Balaton környéki települést érintő, 3 milliárd forintos „Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése” elnevezésű projekt részeként valósul meg. A bontási illetve építési munkálatok miatt a Tihanyi Bencés Apátsághoz vezető lépcsősor, valamint a Csokonai liget ez év szeptember végéig le lesz zárva, a templomot gyalogosan a Borsos Miklós tér felől lehet megközelíteni – jelentette be sajtótájékoztatóján Tósoki Imre, Tihany polgármestere.
Az egykori apátsági magtár műemléki épületének felújítása miatt a Mádl Ferenc téren időszakonként forgalomkorlátozás lép életbe: márciusban, áprilisban és júniusban is lesz egy-egy hét, amikor a munkálatok miatt autóval nem lehet majd behajtani a térre, a gyalogos forgalom viszont korlátozottan mindvégig biztosított lesz. Elvégzik a település egyik legforgalmasabb útján, a Csokonai utcában a vízvezetékrendszer komplex cseréjét is. A beruházást végző Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a munkálatok több ütemben zajlanak, július végéig itt forgalmirend-változásokra, ideiglenes útlezárásokra, lámpás forgalomirányításra kell számítani, a parkolás sem lesz megengedett az utcában.
Az önkormányzat információs táblákat helyez ki a településen, amelyek pontos tájékoztatást adnak majd az aktuális forgalmi korlátozásokról – jelentette be Tósoki Imre polgármester, aki hangsúlyozta: régóta várt, fontos fejlesztések zajlanak a Balaton-parti településen, elkerülhetetlen, hogy a nyári szezonban is folyjanak a munkálatok, ezért az idelátogatók türelmét kérte.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.