TIHANY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. március 8., hétfő 18:29

Infrastrukturális fejlesztések és parkolási változások Tihanyban
Nagyszabású közműfejlesztés veszi kezdetét a közeljövőben Tihanyban, a település egyik legforgalmasabb utcájában.A Csokonai utcában 1965-ben telepített vízvezetékrendszer gyakori meghibásodása sok gondot okozott az elmúlt években, ennek komplex cseréje valósul meg a következő hónapokban. A beruházást végző Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. öt ütemben tervezi a munkálatok végrehajtását. A felújítási munkálatok március 16-án kezdődnek és várhatóan július végéig tartanak.
Az ivóvíz minőségét a munkák nem befolyásolják, de előfordulhat időszakos vízhiány, nyomáscsökkenés.  Az építkezés ideje alatt a Csokonai utcában esetenként részleges vagy teljes útzár lesz, és a parkolás sem lehetséges. A beruházás munkálatai a nyári idegenforgalmi szezonban is folyamatosak lesznek, ezért a kivitelezők és az önkormányzat kéri a lakosok és a Tihanyba látogatók megértését és türelmét. Az aktuális lezárásokról, közlekedési és parkolási rend változásokról előzetesen értesítjük az érdeklődőket Tihany hivatalos honlapján (www.tihany.hu
A településen az önkormányzati tulajdonban lévő parkolók a járványügyi intézkedések miatt jelenleg ingyen vehetők igénybe. 
A magántulajdonban lévő parkolók esetében azonban más a helyzet: a Kossuth utca 8. szám alatti parkoló már a mostani időszakban is fizetős, a Kossuth u. 69-ben található magánparkoló március 6-tól vehető igénybe, szintén térítés ellenében. A temető melletti Fogas-parkolóban és az Akasztó dombi parkolóban pedig a tulajdonos döntése értelmében március 12-től kell fizetni. 
Felhívjuk a Tihanyba látogatók figyelmét, hogy parkolás előtt tájékozódjanak a feltételekről!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.