IPOLYDAMÁSD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. március 26., péntek 11:49

Ipolydamásd község intézményeinek épületenergetikai felújítása
Ipolydamásd község Önkormányzata Magyarország Kormányának a „KEHOP-5.2.9-16-2017 Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” felhívására pályázatott nyújtott be a Polgármesteri hivatal, Közösségi épület, Óvoda, Orvosi rendelő és Sport-öltöző intézményeinek energetikai felújítására. A pályázat sikeres elbírálása folytán az önkormányzat 51,29 millió Ft támogatásban részesült.

 


Támogatás összege: 51 296 000 Ft
Összköltség: 56 017 543 Ft
A projekt megvalósításának kezdete: 2019.10.31
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.12.09
Megvalósítási helyszínek:
Ipolydamásd, Fő út 85.
Ipolydamásd, Fő út 15.
Ipolydamásd, Fő út 47.

 

Ipolydamásd Község Önkormányzata a pályázati forrásból a energiahatékonysági felújítását, és fotovoltaikus napelemrendszer alkalmazásával megújuló energiaforrás hasznosítását valósítja meg. Az épületek funkciója változatlan marad. A fejlesztés az épület energiatudatos homlokzati felújítását, nyílászáróinak cseréjét, és tető szigetelését, fotovoltaikus napelemrendszerrel megújuló energia hasznosítását tartalmazza.
Valamennyi épület esetében a napelem modulok tetőszerkezetre jutó többlet-terhelésének felvétele a szarufák szükség szerint kétoldali pallózásával, (hevederezéssel) és erősített cseréplécezéssel (Bramac) valósul meg. A héjazatcserével együtt jár a csatlakozó bádogos szerkezetek cseréje. A homlokzati és lábazati hőszigetelések beépítése előtt a lábazati falakat injektálási technológiával utólagos talajnedvesség elleni szigeteléssel kell ellátni.
A felújítással az épületek fenntarthatósága hosszú távon biztosított. Jelentősen javul az energiamérleg, csökkennek a fenntartási költségek, az így megtakarított pénzeszközök más feladatok ellátására csoportosíthatók át. A felújítás hozzájárul a településkép javításához, és a lakosság komfortérzetének javításához is.

 


 

További információ kérhető:
Ipolydamásd Község Önkormányzat
Polgármesteri Hivatala
2631 Ipolydamásd, Fő út 85.
Telefon: +36-27/641-821
E-mail: hivatal@ipolydamasd.hu



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.