CECE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. március 29., hétfő 12:46

Kerékpárút hálózat fejlesztése a 63-as út Cece-Vajta településeinek szakaszán I. ütem 2020/12/01
A Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatással valósul meg Cece belterületi kerékpárút-hálózat fejlesztésének I. üteme. A projektet a TOP-3.1.1 pályázati konstrukció keretében Cece Nagyközség Önkormányzata valósítja meg, melyhez 498,95 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A tervezett beruházás célterülete az I. ütem, mely Cece Nagyközség Köztársaság út (63. sz. közút) 43+792 km szakasztól 45+861 km szakaszig tart, összesen 2069 m kerékpárút létesítése valósul meg, illetve a Jókai M. és Béke utcán kerékpáros nyom felfestése történik 414 méter hosszan.
Cece belterületi szakasza 2 részre osztható.
- Az első szakaszon a meglévő útburkolatot használva kerékpáros nyom felfestés lett tervezve a Béke utca - Jókai utca kiszolgáló utakon. A Szabadság tér két főút fonódó forgalmát bonyolítja, ezért itt nem volt elfogadható kerékpárnyom kijelölése. Más lehetőség a keresztmetszetben nincs.
-A második szakasz Cece északi része, a Köztársaság utca. A Szabadság téren a Jókai utca felől a meglévő kijelölt gyalogátkelők mellett történik a kerékpár nyom átvezetése kétoldali egyirányú kerékpárúttá. A csomópont után kerékpársáv építhető a Bethlen Gábor – Szabó Lőrinc utcai autóbuszmegállókig, a csapadékvíz a közút melletti burkolt árokba folyik. A 44+829 km szelvénytől a bal oldalon vezethető tovább a kerékpárút. Az átvezetés az utcák-tól északra történik. Ezen a szakaszon elválasztás nélküli gyalog-kerékpárutat terveztünk kétoldali kerti szegélyekkel, a csapadékvíz a közút melletti tervezett burkolt árokba folyik. A külterület határnál a 63. sz. közút 45+861 szelvényében a tervezési határ véget ér, itt került csatlakozására a kerékpárút a közút burkolatához.
Kedvezményezett neve: Cece Nagyközség Önkormányzata
Projekt címe: Kerékpárút hálózat fejlesztése a 63-as út Cece-Vajta településeinek szakaszán I. ütem
Szerződött támogatás összege: 498 946 550,- Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100 %
 A projektről bővebb információt a oldalon olvashatnak.
 További információ kérhető:
 Fazekas Gábor, polgármester
, +36 25 505-150
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.