BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2021. március 30., kedd 13:39

Átmenetileg bezárnak a zuglói bölcsődék
A dolgozók és a kisgyermekek védelmében, valamint a fertőzési gócpontok kialakulásának megelőzése érdekében április 1. és április 16. között rendkívüli szünetet rendeltem el a Zuglói Egyesített Bölcsődék tagintézményeiben. A bölcsődéket azért kell átmenetileg bezárni, mert a járvány során a bölcsődékben is egyre több megbetegedés fordul elő, egyes tagintézményeket már többször is be kellett zárni.
A Zuglói Egyesített Bölcsődék 12 tagintézményéből egy jelenleg is zárva tart, a többi tagintézményben a beíratott 865 gyermekből 389 veszi igénybe az alapellátást. két ügyeletes bölcsőde, a Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde (1141 Budapest, Mályva köz 12.) és a Móka-kacagás Bölcsőde (1142 Budapest, Róna park 5-9.) biztosítja azon kisgyermekek felügyeletét, akiknek szülei nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak velük.
Az intézkedést szakmai véleményekre alapozva Szabó Rebeka alpolgármester kezdeményezte.
Megkésett, de helyes döntésnek tartjuk, hogy a kormány az iskolai, az óvodai és a bölcsődei dolgozók célzott oltásáról döntött. Elvárjuk, hogy az ideiglenes zárás végéig, április 16-ig minden olyan zuglói bölcsődei dolgozó megkapja az oltást, aki igényli azt. A zuglóiaktól pedig továbbra is azt kérjük, hogy maguk és mások élete, egészsége védelmében tartsák be a járványügyi előírásokat, illetve aki teheti, maradjon otthon.
Vigyázzunk egymásra!
Horváth Csaba
Zugló polgármestere
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.