BUDAPEST FŐVÁROS XVII. kerület - Rákosmente Önkormányzata
2021. május 28., péntek 14:22

A XVII. kerületi útfelújítások második üteme több, mint 500 millió forintos állami támogatásból valósult meg
Rákosmente polgárainak hosszú évtizedek óta várt és remélt közútfejlesztése vette kezdetét 2020-ban a Budapesti Útfelújítási program részeként, aminek köszönhetően szilárd burkolatot kapott a kerület hét utcája.

A program folytatásként Magyarország kormánya a fővárosi kerületi belterületi utak szilárd burkolat nélküli utak szilárd burkolattal való ellátására újabb 5 milliárd forintot irányzott elő. Rákosmente Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be, ami pozitív elbírálásban részesült, ennek eredményeképpen a 17. kerület tíz utcája kapott szilárd burkolatot. A támogatás több mint fél milliárd forint volt, a kivitelezési munkák bruttó díja pedig meghaladta az egymilliárd forintot. A támogatáson felüli részt az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

A beruházás eredményeként több mint két kilométer út kapott szilárd burkolatot Rákosmentén, amelynek keretében megépültek a gépkocsibejárók, a csapadékvíz elvezetése is megoldódott. Ott, ahol szükséges volt új forgalomtechnikai eszközök is kihelyezésre kerültek. Az út, az árkok, illetve a padkák nyomvonalába eső fákat ki kellett vágni, ám a fakivágási mennyiség a valóságban végül kevesebb lett, mint a tervekben szereplő szám. Végül összesen 247 darab fa került pótlásra.

A Fűzkút utca ünnepélyes átadóján megjelent Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szatmáry Kristóf, a Budapest Útépítési Program miniszteri biztosa, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Dr. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője, valamint Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere.

1 csatolt dokumentum A KERÜLETI ÚTFELÚJÍTÁSOK MÁSODIK ÜTEME TÖBB, MINT 500 MILLIÓ FORINTOS ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL VALÓSULT MEG
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.