GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. június 3., csütörtök 17:41

A "MillCsillező" a gyáli fiatalok új közösségi tere
MillCsillező néven avatott ifjúsági részleget Gyál Város Önkormányzata június 3-án a gyáli Millenniumi Parkban. A színes kültéri bútorokat azzal a céllal helyezte ki az önkormányzat, hogy egy újabb közösségi teret hozzon létre a helyi fiataloknak, ahol személyes találkozókra, kikapcsolódásra ugyan úgy lehetőség nyílik, mint akár szabadtéri munkavégzésre.
A projekt egy újabb ékes példája annak, hogy a helyi vállalkozások és az önkormányzat összefogásával csodás dolgok születhetnek. A 6,5 millió forintból megvalósult fejlesztést ugyanis közérdekű kötelezettségvállalás keretében támogatta három gyáli cég, a HIDI-TOP KFT, a JAS-FBG KFT, valamint a KINAMÉ KFT összesen 1,3 millió forinttal járult hozzá a kivitelezés költségeihez.
Az átadó ünnepségen beszédet mondott dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, aki köszönetét fejezte ki a városvezetésnek azért, hogy a Millenniumi park impozáns közösségi térré alakult az évek során, és a város egyéb közterületéhez és közintézményeihez hasonlóan képes volt megújulni.
Pápai Mihály polgármester beszédében kiemelte, hogy az önkormányzatnak mindig kiemelten fontos volt a fiatalság, az ifjúság, és elsősorban nekik szerettek volna kedvezni a park új részlegével, de természetesen az idősebbek is megpihenhetnek majd itt, hiszen ők is rendszeresen tartanak összejöveteleket a Millenniumi Parkban. Arra kérte a fiatalokat, hogy fogadják szeretettel a most átadott MillCsillezőt és őrözzék meg annak állapotát, hogy minél tovább élvezhessék a színvonalas közösségi teret.
A polgármester beszéde után köszönet képpen elismerő emléklapokat adott át a projektet támogató három cég képviselőjének, majd dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselővel átvágták a szalagot, ezzel hivatalosan is átadva a park új részlegét.
Az ünnepségen színvonalas műsorukkal közreműködött a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoport. A bútorokat Ulmann István tervei alapján a SCA HUNGÁRIA KFT. és Galicza András készítették, telepítésüket a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. vállalta.

8 csatolt kép Pápai Mihály, Gyál város polgármestereMillCsillezőMillCsillezőPápai Mihály, Gyál város polgármestereDr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselőMillCsillezőMillCsillezőMillCsillező
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.