BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2021. július 22., csütörtök 10:54

A budaörsi repülőtér nem hobbipilóta-képzésre való! Tárgyalást kezdeményezünk az elviselhetetlen helyzetért felelős miniszterrel
Naponta 100-szor, lakott terület felett gyakorolják a fel-és leszállást a tanuló pilóták a budaörsi repülőtéren. Az itt lakók felháborodása jogos, a zajszennyezés elviselhetetlen mértékűvé vált, nem tudnak pihenni, a kertjüket használni. Természetesen tisztában vannak vele, hogy a repülőtér közelségében élni zajjal jár: nem a normál forgalom ellen, hanem az elmúlt pár évben ide települt hobbipilóta-oktatás ellen tiltakoznak. 

A főleg külföldi hobbipilótáknak szóló, drága képzést a Fly-Coop Kft. szervezi – az a cég, amely 2016-ban egy esküvőre helikoptereztette Rogán Antal minisztert és feleségét. A cég a lakók kéréseit semmibe veszi, a jelenlegi laza szabályokat sem tartja be. 

Támogattuk a helyi civilek pilótaképzés elleni tiltakozását, de nem állunk meg itt. Tárgyalást kezdeményezünk Palkovics László – a légi közlekedésért is felelős – miniszterrel. Derüljön ki a tárgyalóasztalnál, hogy kinek a pártján áll a kormány az ügyben: az extra profitot húzó, csókos Fly-Coop Kft-én vagy az itt lakókén. A tárgyalásra várjuk Karsay Ferencet, Budafok-Tétény fideszes polgármesterét, aki eddig csak üres lózungokat mondott, de tettekkel nem állt az ügy mellé.
 
Gy. Németh Erzsébet
főpolgármester-helyettes

dr. László Imre
Újbuda polgármestere
 
Molnár Gyula
Újbuda, Budafok-Tétény
országgyűlési képviselője
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.