BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2021. július 22., csütörtök 11:01

A II. kerületben talált otthonra a védett orchidea
A foltos szalamandrák után újabb védett természeti kincsnek ad otthont a II. kerület: ezúttal szarvas bangót találtunk a leendő Csalit-Csatárka szabadidőpark egyik telkén.
A szarvas bangó jelenlétét a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai is megerősítették. A virágzó egyedek bemérése megtörtént, de mivel nem virágzik minden tő minden évben, ezért az egyedszámok pontos megállapítása csak a tőlevelek decemberi kihajtása után történhet meg. Addig az érintett területen felfüggesztünk minden építéssel kapcsolatos munkát, és csak az egyedszámok és az egyedek elhelyezkedésének pontos ismeretében gondoljuk újra a szabadidőpark nyugati telkének felhasználását.
A szarvas bangó megjelenése új helyzetet teremt a szabadidőpark létesítésével kapcsolatban, hiszen az eddigi három telkes koncepciót könnyen lehet, hogy részben újra kell gondolnunk.
A szarvas bangó élőhelyi igényeinek biztosítása érdekében természetesen mindent megteszünk. Ez különleges eljárást igényel a kaszálások és a terület növényzetének gondozása terén is, de bízunk benne, hogy jól fogja magát érezni a II. kerületben a ritka és fokozottan védett orchidea!
Őrsi Gergelypolgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.