BECSEHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. július 25., vasárnap 14:45

Elkészült a mini bölcsőde Becsehelyen
TOP-1.4.1-19-ZA1-2019-00002 Mini bölcsőde építése Becsehelyen
 
Becsehely Község Önkormányzata 2019. évben pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése tárgyú felhívásra.
 2019. évben támogató döntés született, így a projekt 100%-os támogatási intenzitással, 96.213.942 Ft. vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.
 Becsehely községben a letenyei járás egyetlen önkormányzati bölcsődéje épült fel.
Az új, 8 férőhelyes mini bölcsőde felépítésével egy hiánypótló szolgáltatás került bevezetésre.
A fejlesztés megvalósítása hozzájárul a kormányzati célkitűzéshez, hogy a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma növekedjen, valamint a 3 éven aluli kisgyermeket nevelők munkavállalását segítse, támogassa.
 Az új építésű mini bölcsőde 161,39 m2 alapterületű, a 3 éven aluli gyermekek igényeihez alkalmazkodó, 4 új parkolóval rendelkező intézmény. A fejlesztés által a településen 3 új munkahely jött létre. Az épületben a jogszabályok által előírt összes funkcionális helyiség kialakításra került. Beszerzésre kerültek a szükséges bútorok, berendezések, egyéb eszközök, textíliák, munkavégzéshez kapcsolódó eszközök, valamint játékok.
 Az önkormányzat célja ezzel a fejlesztéssel, hogy a lehető legközelebb biztosítson bölcsődei elhelyezést a dolgozni szándékozó kisgyermekes szülőknek, segítve ezzel a családokat és a fejlesztések helyi igényekhez való igazodását.
A projekt eredményeként a helyi társadalom munkaerőpiaci igényekhez történő alkalmazkodóképessége javul. A fejlesztés eredményeként a bölcsődei szolgáltatás hozzáférhetővé válik a letenyei járásban, mérséklődnek a területi különbségek.
 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.