TIHANY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. augusztus 26., csütörtök 08:09

Egyetértésben Tihany érdekében
Tósoki Imre, Tihany polgármestere és a Révbe Érünk Egyesület vezetője, az augusztus 21-i találkozójukon megállapodtak abban, hogy a Kenderföldeken tervezett magánberuházások körül kialakult helyzet rendezésében tevékenyen közreműködnek, és közösen próbálnak eredményre jutni.
Egyetértettek abban is, hogy a település jövőjében -demográfiai, településképi és környezetvédelmi szempontból - fontos szerepet játszik a helyszín, és annak környezetének megfontolt és tudatos fejlesztése, figyelemmel Tihany jól meghatározható érdekeire. Fontos, hogy olyan megoldások szülessenek, amelyek elfogadhatóak Tihany lakó- és nyaraló közösségének is. Ennek harmóniában kell tudni működni azzal, hogy Tihany élhető környezete hosszú távon fennmaradjon.
A megbeszélésen a Révbe Érünk Egyesület az ügyet érintően tájékoztatta céljairól Tihany polgármesterét.
Tósoki Imre a megoldás érdekében közvetítői szerepet vállalt a magánberuházók és az egyesület által képviselt helyi emberek között. „Mivel a magánberuházások engedélyezésében az önkormányzatnak csak településképi szempontból van hatásköre; az építési engedélyt a megyei kormányhivatal adja ki, ezért ajánlottam fel közbenjárásomat az ügyben.” - fogalmazott a polgármester.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.